Hava Durumu

Yeter artık! Ülkemize daha fazla zarar vermeyelim

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2017 06:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 06:31

Başkanlık sisteminin gündeme gelişinden bu yana ülkemizde ne yazık ki rahat ve huzur kalmadı. Nedenini ortaya koymadan dayatmacı bir anlayışla ortaya konulan bu konu bizi birbirimize düşürdü, ülkemizin dengesini adeta altüst etti. Bu arada yaşadığımız 15 Temmuz darbeye teşebbüs eylemi ve ardından gelen OHAL uygulamalarıyla neredeyse çıldırma noktasına geldik.
İnsafla düşünelim, bu kadar uzun zamandan beri eksikliklerine ve bazı aksaklıklarına karşın alışageldiğimiz parlamenter sistemin yerine başkanlık sisteminin getirileceği tepeden inme bir şekilde ortaya atıldı, ülkenin yaşanılan ve her geçen gün artan sorunlarının çözümü bir tarafa bırakılıp illa da başkanlık sistemi diye tutturuldu. Sanki sorunların çözümüne deva olacakmış gibi. Böyle olunca da dengemiz bir türlü yerine gelmiyor.
Demokrasiden maşallah hiç ödün vermiyoruz, demokrasi halk egemenliği olarak tanımlanıp ifade edildiği halde böylesine son derece önemli bir konuda daha işin başında halka sormak en azından fikir alışverişinde bulunmak gerekmez mi? Tersine neredeyse halktan gizlenerek, TBMM'de saç baş yolma sırasında bu konudaki tasarı MHP'nin desteğiyle kabul edildi.
Her şey olup bittikten sonra şimdi halka kabul ettirme aşamasına gelindi. Bu aşamada dahi getirilen değişikliğin halk için neler getirip neler götürdüğü halk önünde iktidar ve muhalefet temsilcileri tarafından tartışılmadan "biz yaptık oldu, siz de kabul edin" anlayışıyla 16 Nisan 2017'de halka sunulacak. Bu haliyle dahi halkın özgür iradesine bırakılsa halk yine de bu yanlışlığı düzeltecek, bu bilindiği için OHAL KHK'larıyla halkta korku ve sinme yaratacak kararlar çıkarıyorlar. İşten atılanların, teröristler dışında ayrıca birçok insanın hakaret v.b nedenlerle hapse atılmalarının yanı sıra radyo, televizyon ,basın kuruluşlarında iktidar lehine, muhalefet aleyhine düzenlemeler yapılıyor. Halk adeta eli kolu bağlı bir şekilde oy kullanmaya gitsin isteniyor.
Gelin ülkemize ve halkımıza daha fazla zarar vermeden bu yasakçı anlayışa bir son verin, eğer sistem değişikliğinin ülkeye yararlı olacağından eminseniz muhalefetle birlikte çıkın halkın karşısına düşüncenizi halkla paylaşın halk da özgür iradesiyle kararını versin. Aksi takdirde sizin yapamadığınızı halkın büyük çoğunluğu yapacak ülke adına en hayırlı kararı verecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.