Hava Durumu

TSK’nın 10 Kasım’da Anıtkabir’de buluşma çağrısı!

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2016 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 07:48
TSK, Atatürk’ün 78.ölüm yıl- dönümünü milletle birlikte anmak için “10 Kasım’da Milletle El Ele Anıtkabir’de buluşma” çağrısı yaptı. Toplumda son derece coşku ve heyecan yaratan bu çağrı üzerine yurdun dört bir yanında insanlar, kurumlar, siyasi partiler Anıtkabir organizasyonu yapmaya başladılar. 10 Kasım’da milyonlarca insan Anıtkabir’deki buluşmaya katılmak için seferber oldu.
Anma töreninden bir gün önce “Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Şırnak’ta birlikleri denetleyecekleri” gerekçesiyle bu çağrının iptal edildiği açıklandı. Durup dururken halk arasında çeşitli spekülasyonlara neden olan konuşmalar, tartışmalar başladı.
TSK’nın yaşanan birçok olaydan sonra böyle bir çağrı yapmasının  halk üzerinde oldukça olumlu etki yarattığını, hükümetin aynı nedenle böyle bir çağrıyı silahlı kuvvetlerden istediği ve fakat sonradan sakıncalı bulduğu ve  acaba bir şeyler mi oluyor diyenlere kadar bir çok yorumlar yapıldığı gözlendi.
Hepimiz biliyoruz ki TSK’nın attığı her adım planlı ve programlıdır. Bu nedenle Şırnak’taki birliklerin denetlenmesinin de önceden planlanmış olduğu, şayet plan dışında acil bir gelişme olmuşsa milletle buluşma programının ertelenmesinin mutlaka gerekip gerekmediği, hiç olmazsa denetleme programından sonra yeterli bir açıklama ile kamuya anlatılsaydı da spekülasyonlar ortadan kaldırılabilseydi daha doğru olurdu. Bu haliyle kafalardaki soru işaretleri artarak devam etmektedir.
Her şeye karşın bir gerçeğin altını çizmek gerekiyor. Bu toplumda Atatürk sevgisi  her türlü saldırıya karşı öylesine yer etmiş ki bunu söküp atabilmek imkansızdır, nitekim TSK çağrıdan vazgeçmiş olmasına karşın milyonlarca insanın Anıtkabir’i doldurup Atatürk’ün 78.ölüm yıl- dönümünü anması bunun en somut kanıtıdır. Gerçek şu özdeyişle ortadadır.
GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANAMAZ.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.