Hava Durumu

Tarih tekerrür edecek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2016 06:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 06:58
Bir düşünür “Tarih tekerrür eder” demiş bir başkası ise “Hatalar hiç tekrar edilmese tekerrür eder mi ?” diye yanıtlamış. Bir başkası ise  “Her şerden bir hayır doğar” demiş. 
Sondan başlayarak düşünelim acaba 2016 darbe teşebbüsü şerrinden de toplumsal bir  barış hayrı doğabilir mi?
Bir kısım darbecinin eylemleri karşısında TBMM’de ve dışındaki siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini ve sokaktaki vatandaşların bir arada darbe karşıtı mücadelede birlik olmaları özlem duyduğumuz bir tabloydu. Uzun zamandır halkı kutuplaşmaya yöneltilmiş ülkemizde bundan sonrası için de bu iyi bir fırsat olamaz mı?
Hiç zor değil yeter ki başta Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidar ve muhalefet partileri dediğim dedik, çaldığım düdük anlayışından vazgeçsinler. Başkanlık sistemi ısrarının bu kutuplaşmayı yaratan en önemli nedenlerden biri olduğunu unutmasınlar, devleti ele geçirme anlayışından vazgeçilerek devlete ve millete hizmet anlayışını esas alsınlar, yolsuzluğun, işsizliğin, yoksulluğun mutlaka çözülmesi gerektiğini birlikte topluma ifade etsinler ve uygulasınlar. Atatürk ilke ve devrimlerinin en iyi yapıştırıcı olduğunu hiç unutmasınlar.
Olağanüstü hal uygulamasıyla çıkarılan ve çıkarılacak KHK’larla toplumsal barışın kolayca bozulabileceğini akıllarından hiç çıkarmasınlar.
İktidar ve muhalefet partilerinin birbirlerinin düzenledikleri mitinglere katılıp destek vererek oluşturdukları tablolarının samimiyetini topluma mutlaka inandırmak zorundadırlar. İnandıramazlarsa, birtakım maceracılara tekrar fırsat verirlerse, yani tarihi tekerrür ettirirlerse kendilerinden başka sorumlu da aramasınlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.