Hava Durumu

Olağanüstü kurultay toplansın

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2016 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 07:08
Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesi MHP’nin olağanüstü kurultay tartışmasına “Kurultay toplansın” kararıyla son verdi.
MHP tüzüğüne göre parti içi muhalif kanadın topladığı olağanüstü kongre istekli 548 delege imzası yeterli olduğu halde parti genel merkezinin “kurultayı toplamayacağız” diretmesi karşısında yargı süreci başlatılmıştı.
Olağanüstü kongre isteği, 7 Haziran 2015 seçim sonuçlarıyla TBMM’de 80 milletvekilliği elde etmiş MHP’nin bundan yaklaşık 5 ay sonra yapılan 1 Kasım 2015 seçim sonuçlarında bu sayının yarı yarıya düşmesi sonucu gündeme gelmişti.
Başarısızlık açık ve net bir şekilde ortada iken parti tabanının kendilerine tanınan tüzüksel haklarını kullanmasına izin verilmeyişi ve partinin mahkemeye taşınmasının zorlanması parti tabanınca hoş karşılanmayacak gibi gözüküyor. 
Olağanüstü kongre toplamak bir hak olmasına karşın genelde tüm partilerin yöneticilerinin buna sıcak bakmadıkları her zaman görünen gerçeklerdir. Parti tabanının başarısız gördükleri yöneticilerin de kendilerini başarılı gördüklerini sanmıyorum ama koltuklarından vazgeçememeleri onları bu mücadeleye zorluyor.
12 Eylül öncesi yapılan senato ara seçimlerinde 5 senatörlüğün hepsini AP kazandığı için Bülent Ecevit “Bu sonuçlar bize güvensizliktir” deyip başbakanlıktan istifa etmişti. Bu tür istisnalar da var.
Mahkeme kararının uygulanmasının ertelenmesi bana göre ancak MHP yönetimi tarafından Yargıtay’a başvurulur, yerel mahkeme kararının uygulanmasının durdurulması ile ilgili bir karar alınırsa olanaklıdır. Öyle bir karar da ancak uygulamanın sonradan giderilemeyecek bir zararı doğuracağı anlaşılırsa söz konusudur. Böyle bir zarar da gözükmemektedir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.