Hava Durumu

OHAL’in terör üzerinde etkisi yok!

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2016 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2016 07:32
Bitme noktasına geldiği ifade edilen terör yine İstanbul’da çoğunluğu güvenlik görevlisi olan 38 can daha aldı. Üstelik yılbaşı öncesinde ülke genelinde emniyet birimlerinin güvenlik uyarılarını artırdığını söylediği bir dönemde. İl emniyet müdürlüklerinin “Terör örgütlerinin toplumda infial yaratmak amacıyla suikast türü eylemlere ve bombalı saldırılara tevessül edeceği” istihbaratı üzerine bu uyarıları yaptığı haberleri gazetelerde yer aldı. Çok daha dikkat çekici bir durum muhtemel bu eylemlere karşın öncelikle kamu personelinin güvenliğinin sağlanması gerektiğinin bu haberlerde yer almış olması. Sonuç; çoğunluğu kamu personeli üstelik güvenlik görevlimiz şehit, bir çok da yaralı

Şimdi bu yaşanan acı olaydan sonra şunu sormak hakkımız değil mi? Devletin güvenliğini, Halkın malını, canını, namusunu korumakla yükümlü siyasi iktidar yoğun başkanlık sistemi çalışmaları nedeniyle acaba istihbaratın gereğini yerine getiremedi mi? Her olaydan sonra ilgililerin, yetkililerin gazete ve televizyonlarda yaralı ve şehitlerimizin sayılarını bildirip rahmet ve şifa dilemeleri görevlerini yaptıklarının kanıtı olabilir mi? Yaşanan böylesine acı olaylardan sonra bir yetkili çıkıp da “bu olayda benim sorumluluğum var deyip de o görevden istifa etse ne olur?

Peki terör olayları böyle. Onlar acımasızca ve kalleşçe eylemler yapıyorlar bu eylemlerin öncesinde sağlıklı istihbarat yapıp engellemek için önlem alamıyoruz ya ekonomideki açmazlarımıza ne demeli? Ekonomimizin kötüye gittiği uzmanlarca aylardır dile getirildiği halde gerekli önlemler alınmayıp şimdi herkesi ellerinde bulunan dolarları TL. karşılığı bozdurmaya çağırmak yeterli mi? Yine uzmanlar bunun kalıcı değil, geçici bir önlem olduğunu söylüyorlar. Yetkililerden bir açıklama yok.
OHAL uygulaması terör eylemlerine yönelik olarak ilan edildi ama görülüyor ki onlar üzerinde pek etkisi yok onlar yine istediklerini yapabiliyorlar ama halkın hak ve özgürlüğünün kısıtlanıp onlar üzerinde baskı oluşturduğundan söyleyeceklerini dahi söyleyemiyorlar ve bu onların umutsuzluğunu artıyor.Umutsuzluğumuzu bitirmenin yolu hepimizin düşüncelerimizi özgürce söyleyebileceğimiz bir ortamın yaratılmasıdır. OHAL’ ‘e bir an evvel son verilerek buna başlanılmalıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.