Hava Durumu

MKYK kararıyla başbakan azli

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2016 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 07:53
AKP’nin kendine özgü demokrasi anlayışının bir örneğini de son uygulaması ile görmüş olduk. Emirle yapılan oylamayla başbakanı istifaya zorlayıp azletmek. 
AKP MKYK’sı Erdoğan başbakanken ona örgüt başkanlarını görevden alma , atama gibi yetkileri vermişti, Davutoğlu başbakan olunca aynı yetkiler ona devredilmişti  bu yetkileri o da kullandı.
Davutoğlu ile Erdoğan bazı konularda ters düşünce yani Davutoğlu emre itaatsizlik edince Başbakanlık’ta kalamazdı. Bunun için de AKP tipi bu demokratik uygulama ile adım atıidı.
Erdoğan MKYK’ nın verdiği örgüt yetkisi ile bütün AKP örgütünü avucunun içine almıştı, emre itaatsizlik söz konusu olunca Davutoğlu’nun da bu yetkiyi kullanarak örgütü avucunun içine alacağından korkulduğu için yetki geri alınmıştı. Bu elbette başbakan için kabullenilecek bir durum değildi. Kongre kararıyla tekrar aday olmamak üzere beklentileri gerçekleştirerek Tayyip Erdoğan’ı rahatlattı.
22 Mayıs’ta yapılacak büyük kongrede yine emirle bir genel başkan seçilecek Erdoğan da onu Başbakan olarak atayacak.  
Şimdi sıra MHP’de.  MHP kongresi yapılacak mı yapılmayacak mı? Erdoğan’ı yakından ilgilendiriyor. Şayet kongre yapılır da Bahçeli partinin başında kalırsa sorun yok AKP koltuk değneğini kaybetmemiş olur.  Şayet Akşener gelirse bu desteğini kaybeder. Bundan sonraki gelişme bu desteğin kaybedilmemesi ve yeni bir erken seçim olacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.