Hava Durumu

Kubilay olayının hatırlattıkları!

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2016 00:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2016 00:09
Evvelki gün Kubilay’ın yobazlar tarafından katledilişinin 86.yıldönümü idi. Başta katledildiği yer olan İzmir’in Menemen ilçesinde olmak üzere yurdun birçok yerinde anma törenleri yapıldı. Medyadan öğrendiğimize göre Menemen'de biri protokolün katıldığı, diğeri ise valilikçe halkın bu törene katılmasına izin verilmediği için halkın kendi yaptığı iki tören.
Bursa'da da Kubilay’ın öğretmenlik yaptığı benimde okulum olan o zamanki Çelebi Mehmet Orta Okulu'nda şimdiki lisede anlatılanlara göre çeşitli sivil toplum örgütlerinin tören yapmalarını bırakın okulda bulunan Kubilay büstüne çiçek koymalarına dahi izin verilmemiş.
Protokol törenine halkın katılmasının izin verilmeyişinin nedeni olasıdır ki, güvenlik içindir. Güvenliğin temelinde yine olasıdır ki kalabalığa karşı dışarıdan yapılacak saldırıdır, patlatılacak bombadır v.s.
Farkındaysak özellikle son zamanlarda güvenlik, ülkemizin en önemli sorunu haline geldi. Ülkemizde yaşayan hiç kimsenin can güvenliği kalmadı, sokağa çıkan hemen herkes kendi canından endişeli.
Nasıl olmasın ki; ülke terör örgütlerinin kuşatması altında. PKK'dan PYD’ye IŞİD'den FETÖ'ye kadar.
Bütün bunlara karşılık devletin istihbaratı zaaf içinde. Kayseri’deki en son patlamada ölü ve yaralılar bu istihbarat zayıflığını en net biçimde ortaya koymuyor mu?
Emniyet’in çeşitli birimleri böyle bir olayın olabileceğini, özellikle kamu görevlilerinin korunması gerektiğini ilgili ve yetkililere duyurdukları halde şehitlerimizin büyük çoğunluğu kamu görevlisi değil mi?
Tekrar söylüyorum olağanüstü hal ilanı terörle etkin mücadele içindi ama olmadı, sadece halkı baskı altında tutmak, kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramadı. Terörle etkin mücadele ancak ve ancak halkın birliği ve bütünlüğü ile oluşur. Bunun için de halkı baskı altına alan kutuplaştıran OHAL’ den ve başkanlık sisteminden vazgeçilmelidir, başarısız görevliler de bir an önce görevlerinden istifa etmelidir.
Kubilay’ın anma törenleri bana bütün bunları hatırlattı. Unutulmamalı ki; Kubilay’ın başını kesip bir sopaya takıp Menemen sokağında dolaştıranlar bugün IŞİD adıyla aramızda dolaşmaktadırlar. İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'yü saygı ve rahmetle anıyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.