Hava Durumu

İslam İşbirliği Teşkilatı

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2016 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 07:37
Suriye’nin üyeliğinin 2012’de askıya alındığı, içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu ve 57 İslam ülkesinden oluşan Teşkilat 13. zirve için İstanbul’da toplandı. Zirveye 33 devlet ve hükümet başkanı katıldı.
Teşkilat başkanlığı 2019’a kadar Türkiye’ye geçmiş oldu. Bilindiği gibi daha önceleri de teşkilatın genel sekreterliğini Ekmeleddin İhsanoğlu yapmıştı.
Bugüne kadar başta Filistin meselesine çözüm olmak için kurulmuş olmasına karşın somut adımlar atamamakla dikkat çeken bir oluşumdur.
Bugüne kadar Türkiye için olumlu herhangi bir tavrı olmadığı gibi bu İslam ülkelerinden hiçbiri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımamıştır.
Türkiye, halkının yüzde 99’unun Müslüman olduğu bir ülkedir ama İslam ülkelerinden oluşan bu teşkilat içinde çok etkin bir görüntü vermemektedir. Çünkü inançlarımız aynı olmasına karşın onu algılamamız ve yaşam tarzımız farklıdır. Halkımızın hemen tamamına yakını Müslüman olmasına karşın biz insanları inanç ayırımına göre değil, Allah’ın yarattığı diğer inanç sahibi insanları da insan olarak görür, insanlığa yaptıkları hizmet ve katkılarıyla değerlendiririz. Teşkilatın son toplantısında aile fotoğrafında tek kadının olması da farkımızı ortaya koymaktadır
Teşkilat üyesi ülkeler ise, aynı inancı paylaşmış olan insanlar arasında dahi ayırım yapmakta, Atatürk gibi bir insanın ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i tavır koyarak ziyaret etmemektedirler. Atatürk’ün Müslümanlığından kim endişe edebilir. Kaldı ki İslam ülkeleri arasında İslamiyet’i en iyi koruyan ülke Türkiye’dir.  Bu, Atatürk’ün koyduğu laiklik sayesindedir. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.