Hava Durumu

Hesap verilmeli...

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2016 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 07:39
2014-2015 yılları arasında Gülen cemaatine “Himmet” adı altında 50 milyon lira destek sağladığı iddia edilenler için başlatılan soruşturma nedeniyle yapılan operasyona bu ad verilmiştir. Bu nedenle 41’i Bank Asya çalışanı, 45’i işadamı olmak üzere 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştır.
Başta İstanbul olmak üzere 9 ilde başlatılan operasyonlarda gözaltı kararı verilenler  “Terör örgütüne üye olma, suçtan kaynaklı mal değerlerini aklama ve terör finansmanına dair kanuna muhalefet” iddialarıyla suçlanmaktadırlar.
Terör örgütü, siyasi bir amaca ulaşmak için toplumda korku yaratan, şiddet uygulayan örgüt diye tanımlanmaktadır. Haklarında soruşturma başlatılanlara yüklenilen eylemlerin bu tanıma uygun olup olmadığı soruşturma ilerleyip yargılama aşamasına geçildiğinde daha net anlaşılacaktır. Balyoz, Ergenekon, Oda TV gibi davalarda yaşananlar, ister istemez kamuoyunu daha dikkatli olmaya, peşin yargı ile hareket etmemeye sevk etmiştir.
Hükümete bağımlı olduğu imajı yaratılmış olmasına karşın soruşturmayı yürüten güvenlik güçleri ve savcılar ile karar verecek hâkimlerin ne kadar vicdanları ile hareket edecekleri merakla gözlemlenecektir.  Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu bu kadar yıpratılmış olmasına karşın yine de Türkiye’de hakimler vardır diyebileceğimize hukuk devletinin kağıt üzerinde kalmaması için inanmak istiyorum.
Suç işleyenler kim olursa olsun, hangi makamda bulunurlarsa bulunsunlar yargı önünde hesap vermelerini diliyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.