Hava Durumu

Her şerden bir hayır doğar!

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2017 04:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2017 04:41

AKP'nin ve Türkiye'nin tüm yetkilerini tek adamın eline veren Anayasa değişikliği TBMM'de AKP ve MHP milletvekillerinin açık, gizli kullandıkları oylarıyla kabul edildi. Anayasa değişikliklerinde gizli oy kullanılması asıl iken AKP'li bir kısım milletvekilleri oylarını göstere göstere kullandılar. Oylama sonucunda ortaya çıkacak rakamlar nasıl olsa hangi parti milletvekillerinin kaç evet, kaç hayır oyu kullandıklarını ortaya koyuyordu. Buna niçin gerek gördüler? Herhalde kendi gruplarından da bazı milletvekillerinin hayır oyu verebileceği endişesiyle kullandıkları oyu ispat edemeyecekleri tedirginliğiydi. Hele hele grup içinde önemli sayıda FETÖ' cü bulunduğu iddiaları da dolaşıyorken böyle bir yöntemde zorunluluk hissettiler.
AKP'nin o milletvekilleri bu halleriyle gerçekten milletin vekili olabilirler mi?
Ya MHP'nin evet oyu kullanan milletvekillerinin 5 ayda yapılan iki seçimde partisine yarı yarıya oy kaybettirmiş bir genel başkanın isteğiyle üstelik parti tabanı buna tepki göstererek ayağa kalkmışken onların isteğinin aksine davranmış olmaları karşısında milletin vekili olma özelliklerini koruyabilirler mi?
TBMM'de böyle kabul edilen anayasa değişikliğine bakalım Anayasa Mahkemesi de evet diyecek mi?
Gelişmeler ne olursa olsun anlaşılan o ki, Anayasa Mahkemesi de şayet evet der referanduma gidilirse bütün görev ve sorumluluk halkın omuzları üzerinde olacaktır. TBMM'de saç baş yolmaktan açık ve net biçimde tartışıldığı dahi belli olmayan bu değişikliğin referandum öncesi propagandalar sırasında kendi önünde tartışılmasını sağlamak halkın birincil görevi olmalıdır. Halk. iktidara niçin anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi, muhalefete de niçin parlamenter sistemde ısrar diye sormalı bunu şimdiden hazırlanacak kampanyalarla gündeme getirmelidir.
Halka sorabilme alışkanlığı kazandıracak böyle bir adım bundan böyle siyasilerin de her istediklerini halka kabul ettirme alışkanlığından vazgeçmelerini sağlayacaktır.
Olabilir mi? Hepimizin katkısıyla elbette olabilir.
Her şerden bir hayır doğabileceği de unutulmamalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.