Hava Durumu

Her derde deva başkanlık sistemi!

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2016 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2016 07:15
Yaşasın! Nihayet sorunlarımızdan kurtuluyoruz çünkü artık her sorunun bir çaresi vardı şimdi ise tüm sorunlarımızın çözümünü tek çareye indiren Başkanlık sistemimiz olacak.
Yıllardan beri biriken sorunlarımız nedeniyle ülkemizde bir türlü huzur bulamıyorduk. Neye baksan nereye baksan sorunlardan geçilemiyor, oturup da bunların nedenlerini dahi tartışıp bir çözüm üretemiyorduk, her kafadan ayrı bir ses çıkıyordu, nihayet tek başına düşünen ve çözüm için kafa yoran bir insan çıktı da bulduğu çözümle umutlandık ve yüzümüz biraz da olsa gülmeye başladı.
Çözümü tek başına bir insan gerçekleştirdiğine göre hepimiz onun dediğine göre hareket edersek demek ki yakın zamanda sorunlarımızın tamamından kurtulacağız. Tabii ki çözümü sadece dillendirmek yeterli değil, onu sistemleştirmek ve yasal güvenceye ve hatta anayasal güvenceye kavuşturmak gerekir.
Bulunan çözümün adı kolayca herkesin tahmin edebileceği ve yukarıda da belirttiğimiz gibi BAŞKANLIK SİSTEMİ’dir. Dünyada başarılı olmuş ve ülkesini süper güç yapmış örneği ABD’dir. Fransa ise adına yarı başkanlık sistemi denilen uygulama ile dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerini almıştır. Oralarda başarılı olmuşsa bizim ülkemizde niye başarılı olamasın. Üstelik bizde buna benzer adına PADİŞAHLIK denilen sistemle sonunda şimdi içinde bulunduğumuz topraklara sahip olmaya çalışsak da asırlarca büyüyüp genişlemedik mi? !!!!!!!!
Rüya gördüm Allah hayra yorar inşallah. uyanıp da kendime gelip gerçeklerle yüz yüze kalınca gördüm ki bu sistem bize göre değil. En azından bugünün Türkiye’sinde!
Yukarıda örneklerini verdiğim ülkelerde tek adamın dediği değil, demokratik kurumların karar ve söz sahibi olduğu çok katılımcı bir kararla her şey oluşturuluyor. Yıllardan beri fiili bir tek adamlık uygulaması yaşıyorduk, belki herkes fark edemiyordu ama OHAL uygulaması ile herkes daha net anladı bugünkü haliyle bizde uygulanamayacağını.
Sorunlarımızın çözümü demokrasidedir. İktidarı ve muhalefetiyle çözümü mutlaka demokraside aramalıyız. Ülkeyi demokrasi ile yönetmek ve kalkındırmak kendisine güveni olan devlet adamlarının işidir. Çünkü siyaset adamları gelecek seçimleri düşünür, devlet adamları ise gelecek nesilleri.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.