Hava Durumu

Hayır oyu kullanmak vicdanımı rahatlatacak!

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2017 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2017 08:32

45 yıldan beri aktif olarak siyaset yapıyorum. CHP gençlik kollarında başladığım siyasi yaşamıma İl Genel Meclisi üyeliği, milletvekilliği ve parti meclisi üyeliği de dahil hemen her kademede görev yaparak bugüne kadar geldim. Hem İl Genel Meclisi ve hem de milletvekilliğine önseçimle seçilerek geldim. Milletvekili olduğumda her kademede görev yapmış 25 yıllık partiliydim. Bulunduğum her görevde telkinle değil hep kendi özgür irademle oy kullandım. Bugünden siyasi geçmişime dönüp baktığımda vicdanen rahatsız olabileceğim hiçbir durumumun olmaması beni çok mutlu ediyor.

Siyaset yapan kişiler öncelikle siyasetin kişisel çıkarlar için değil, toplumsal çıkarlar için yapılmasının gerektiğini bilerek bu işe soyunmalıdırlar.

Bu anlayışla oluşan parlamentoda şimdiye kadar ortaya çıkan sorunların çok önemli kısmının yaşanmayacağına inanıyorum. Siyasi görevlerde bulunan kişilerin tekrar tekrar o görevlere seçilebilmek için liderlere veya yöneticilere biat etmek yerine "bir kez bu göreve seçildim, bu onuru taşıyorum, tekrar seçileceksem liderlere yaranıp öyle seçilmek yerine görevin gereğini özgür irademle yerine getirip o şekilde seçileyim, seçilemezsem de taşıdığım bu onur bana ve çocuklarıma yeter" diyebildiklerinde bu ülkenin huzura, güvene kavuşacağına inanıyorum.

Anayasa değişikliği ile ilgili oylamada da şayet milletvekillerimiz bu anlayışla hareket edebilmiş olsalardı inanıyorum ki Türkiye en azından halkın psikolojisi açısından çok daha iyi noktalarda olabilecekti.

Referanduma yönelik değerlendirmelerde benim ve birçok insanın "Biriken ve her geçen gün artan ülke sorunlarının parlamenter sistem içinde çözümü olmadığı için mi veya Başkanlık sistemi için var olan çözümleriniz parlamenter sisteme uymadığı için mi bu değişikliği istiyorsunuz"sorusuna henüz bir cevap alabilmiş değiliz. En çok söylenen şey; parlamenter sistem koalisyonlara açık bir sistemdir, koalisyonlarla da birçok sorunun yaşandığıdır.

Allah aşkına yaklaşık 15 yıldır tek başına iktidar olan AKP yöneticilerinin her istediklerini yapabiliyor olmalarına karşın anayasa değişikliği için bu gerekçeye sığınmalarının haklı bir tarafı olabilir mi?

Henüz parlamenter sistem ülkemizde egemenken Sn. Cumhurbaşkanı'nın başkan gibi davranmış olması karşısında bunu en çok isteyenin kendisi olduğu açıktır. Bu tutum ve davranış ülkede kutuplaşmayı beraberinde getirmiştir, sistem değişikliği ile bunun daha da pekişeceğine inanıyorum. O nedenle, referandumda "hayır" oyu kullanarak vicdanımın rahat olacağına inanıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.