Hava Durumu

Gerisi laf-ü güzaf…

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2016 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 07:30
AK Parti kurultayı sonunda 1400 küsur delegenin oyunun tamamını alan Binali Yıldırım Sayın Erdoğan’ın isteği ile AK Parti Genel Başkanı olmuş, ardından vakit geçmeden yine Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.
  Yine Sayın Erdoğan tarafından oluşturulduğu söylenen Bakanlar Kurulu listesi yeni Başbakan tarafından kamuoyuna önceki gün açıklandı.
Süreç bu şekilde işlediğinde cumhurbaşkanı ile başbakan arasında elbette bir sorun olmaz. 
  Başbakan kurultayda yaptığı konuşmada “Liderimizin yolu yolumuzdur” demek suretiyle “emirlerine hazırız” mesajı vermişti. Böylece hem Başbakan’ın işi kolaylaşıyor hem de Cumhurbaşkanı huzursuz olmuyor.
  Yöntem bu olunca oluşturulan Bakanlar Kurulu’nun Cumhurbaşkanı’nın bilgisi dışında olabilmesi düşünülemez. Bu dönemki Bakanlar Kurulu’nun da işini Sayın Cumhurbaşkanı çok kolaylaştıracak.
  Artık oluk oluk kan akmayacak ve analar ağlamayacak inşallah, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk sona erecek,  yargı tam bağımsız ve tarafsız olacak ve ülkemize huzur gelecek.
   Bu sistemin adı başkanlık sistemi değil, partili cumhurbaşkanlığı sistemidir. Çünkü başkanlık sisteminde cumhurbaşkanının her şeye karışması olanaklı değil ancak partili cumhurbaşkanlığı sistemi ile bu gerçekleşebilir.
    İşin şakası bir tarafa ülkede bu yazılanları gerçekleştirmenin tek yolu, tek adam iktidarı değil, hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı yargı bağımsızlığının pekiştirildiği, iktidarı ve muhalefetiyle kişisel geleceklerin bir tarafa bırakılıp ülke geleceği etrafında bütünleşildiği, kişisel ihtirasların hiçbir koşulda yerinin olmadığı bir Türkiye ile mümkündür. Gerisi laf-ü güzaf.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.