Hava Durumu

Değişik bir darbe teşebbüsü!

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2016 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 07:26
   Bugüne kadar yapılan darbelerden ve teşebbüslerden ülkemiz demokratik Hhk ve özgürlükler (Ekonomik, sosyal, siyasal, hukuksal yani tüm insan hakları)  bakımından çok zararlar gördü,  hiçbir ders almadı. 

   Darbe ve teşebbüslerin sorumluları bunlara yol açan olaylar olurken hiç ses çıkarmayıp hatta alkış tutanlarla onlara övgü düzenleyenlerdir. Karşı çıkanlar ise  yine  en çok zarar görenler olacaktır.  
   Ülkemiz her geçen gün artan terör olayları ile karşı karşıyadır. Ekonomik kriz had safhada bunun sonucu İşsizlik ve yoksulluğun arttığı sokakta dilenen insan sayısının hızla artmasından kolayca anlaşılmaktadır. 
   Darbeciler için en uygun ortamdır. Hükümetin TSK içinde başlattığı paralelci operasyonunun ağustos ayında yapılacak Yüksek Askeri Şura toplantısında tamamlanacağı endişesi  darbe yapmak isteyenlerin cesaretini daha da artırmıştır.  
   Darbecilerin herkesin ayakta olduğu bir saatte  eyleme başlamaları öncelikle devleti yönetenlerin gözaltına alınmaları yerine köprüleri ve havaalanlarını  kapatmaları  ve   sadece TRT’ ye el koymaları acemiliğini göstermektedir. 
   Tüm olumsuzluklarına karşın halkın ve tüm siyasi partilerin bütünlük içinde bu teşebbüse karşı çıkmış, siyasi iktidar mensuplarının bu vesileyle Atatürk ve devrimlerinden söz etmiş olmaları da samimi olmasa da olumludur. 
   Bu hareket Cumhurbaşkanı’na başkanlık yolunu açabilir. 
Temennim içlerinde askerin kafasını kesecek kadar insanlık damarı kurumuş insanların var olduğu(IŞİD tipi),  tüm camilerde her vakit sala veriliyor olması dinci bir kalkışmaya örnek teşkil etmemesidir.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.