Hava Durumu

Bursa’ya da canlı bomba düştü

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2016 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 07:06
Birkaç gün önce Bursa’da da yaşanan canlı bomba saldırısında ayakta tedavi gören yaralılar dışında ölü olmaması tek tesellimiz oldu. Yurdun dört bir yanına yayılan bombalı saldırı olaylarının bir türlü önü alınamıyor, ölü ve yaralıların olduğu olaylardan sonra bombacının hangi örgüte mensup olduğu hemen açıklanırken Bursa’daki saldırıda örgütün belirlendiği fakat henüz açıklanmayacağı ifade ediliyor. O nedenle de insanlar kendi düşüncelerine göre örgüt tahmini yapıyorlar. 
Saldırganın hedefinin ne olduğu konusunda da herhangi bir netlik olmadığından herkes kendine göre bir yorum yapıyor. Yazıyı yazarken gelen bir haber var. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün önünde bombalı bir araç patlatılmış. İki polisimiz şehit olmuş, polis ve sivil yaralılar var. Bu durum güvenlik güçlerinin dahi terör eylemleri karşısında ne kadar güç durumda olduğunu göstermiyor mu?
MOBESE kameralarından yeterince yararlanılmıyor mu acaba? Olaylar sonrasında bunlar kanalıyla saldırganların attıkları her adım gözler önüne serilebildiğine göre öncesinde inceleniyor olsalar olaylara engel olunamaz mı?
Ülkemiz karmakarışık, huzur yok, güvenlik yok.  Herkes yaşamından endişeli. Can derdi ekonomik sıkıntının önünde. Bütün bunlara karşın birlik ve bütünlük içinde cesaretle terörle mücadele etmeliyiz edeceğiz. Ancak bir yandan bu olaylar devam ederken diğer yandan devletin üst düzey yöneticilerinin hiç yeri yokken “ Laiklik Anayasaya girmemelidir vb.” sözlerinin yarattığı huzursuzluğa nasıl engel olacağız?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.