Hava Durumu

Bayram değil, seyran değil...

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2016 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 07:01
Önceki gece yarısı TBMM’de Ceza Yasası’nda birtakım değişiklikler görüşülürken AKP’li 6 milletvekili tecavüzcünün tecavüz ettiği kimse ile evlenmesi halinde cezaevinden çıkmasını sağlayacak bir önerge verdiler. Önergede aynen “Cebir, tehdit hile veya iradeyi etkileyen bir neden olmaksızın 16.11.2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan , mağdurla failin evlenmesi durumunda ceza açıklamasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir”  diye ifade edildikten sonra suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ertelenmesine karar verileceği belirtilmiştir. 
Ülkenin terör, asayiş, ekonomik, Allah korusun iç ve dış savaş gibi son derece hayati öneme haiz birçok önemli sorunu varken, Pozantı Cezaevi’ndeki erkek çocuklara tecavüz edilmesi olayının toplum vicdanındaki sorgulaması devam ederken, tarikat-cemaat merkezlerinde yaşanılan Ensar rezaleti gibi olaylar henüz unutulmamışken daha geçen hafta Gerger İmam Hatip Lisesi’nde 70’ten fazla çocuğun taciz ve tecavüze uğradığı gazetelerde yer almış, tartışılırken, bir gece yarısı böyle bir önerge vermek herhalde ancak yukarıdaki başlıkla ifade edilebilir.
Herhalde böyle bir önerge özellikle muhalefet milletvekillerinin uyku mahmurluğu içindedirler diye düşünülmüş olmasından geç saatte getirilmiştir. Ayrıntıları düşünülmeden, tartışılmadan  alelacele TBMM’ye getirilmiş olduğu her halinden bellidir. Her ne kadar Başbakan ve Adalet Bakanı bunun tecavüze af değil, bir kısım mağduriyetleri önlemek olduğunu söyleseler de acaba bu mağdurlarla kimleri hedeflediler sorusu akıllarda yer etmiştir.
Metindeki ifadeye bakın, cebir, tehdit ,hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın suç meydana gelmişse diyor. İradeyi etkileyen nedeni tespit etmek kolay mı? İster zor kullanılsın, ister tehdit edilsin,  ister konuşarak ikna edilsin 18 yaşından küçük bir çocuğun ikna edilmesi zor değil bunu nasıl tespit edeceksin?
Birden fazla kişi tecavüzde bulunmuşsa bunlardan biriyle evlenmiş olması diğerlerinin de suçunu ortadan kaldıracak bu nasıl bir mantıktır, hangi mağduriyeti ortadan kaldırmaktır. Yardım ve azmettirenlerin varlığı dahi küçüğün iradesini etkilemek değil midir?
Ey siyasi iktidar mensupları, artık yanlışları topluma doğru gibi anlatmaktan, ey halk, artık yanlışları doğru olarak kabul etmekten vazgeçin aksi takdirde hepimizin  vebali günahı boynunuza olacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.