Hava Durumu

Başarısız olan rejim değil, iktidardır!

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2017 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2017 07:12

Yaşadıklarımızdan anlaşılan o ki, AKP ülkenin başına ülke sorunlarını çözmek için değil, rejimi değiştirmeyi hedefleyerek gelmiş. Nitekim gelirken ülke sorunlarını 'yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar' şeklinde formüle ederken bu formülün adına 3Y demişti. 14 yıllık tek başına iktidarları döneminde bu sorunlar çözüm bir yana kat kat artarak çoğaldı.
İktidara geldiklerinde terör hemen hemen sıfırlanmıştı, bugün ise ülkenin en önemli sorunu. İstihbarat zafiyeti bir yana istihbarat alınan eylemlere dahi engel olunamıyor. Bu nedenle bugüne kadar yüzlerce şehit verdik.
Yurt içindeki terör eylemlerinin yanı sıra yurt dışında Suriye'de kaybettiklerimizle birlikte şehit sayımız oldukça kabarık.
Ekonomi berbat denilecek durumda iç ve dış açığımız neredeyse rakamlarla zor ifade edilecek noktada. Sokaklarda dilenen insan sayısında korkunç denilecek artış var. Arabanızla trafik lambasında durduğunuzda arabanızın camına yönelen kadınıyla erkeğiyle genç, orta ve yaşlı insanların sayılarından bunu kolayca tespit edebiliyorsunuz. Suriye'den gelen sığınmacılarla bu sayı daha da artıyor.
İşsizlik had safhada. Suçlu suçsuz ayırımı yapmadan FETÖ davasından yargılanıp da OHAL KHK'larıyla işten atılan insanlar bu sayıyı katlamakta.
Bu iktidar döneminde can güvenliği yok, kimin ne zaman bir terör eylemine kurban gideceği belli değil, insanlar 24 saat huzursuz ve gelecek endişesiyle yaşıyor. Bu güzelim ülkemiz neredeyse yaşanılır olmaktan çıktı. Kıbrıs neredeyse elimizden gitmek üzere...
Tablo bu iken siyasi iktidar bunlarla uğraşmak yerine sadece anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini gerçekleştirmekle meşgul.
Bu değişiklikler TBMM'den kavga, gürültü saç, baş yolma arasında geçti. Anlaşılan o ki vekillerden bize bir yarar yok, onlar bizlerin hakkını hukukunu korumak yerine sadece liderlerinin istediğini yerine getirme çabasındalar. O zaman gayret bize, hepimize düşmekte. Ülkenin geleceğini daha da karanlığa götüreceği belli olan bu değişikliğe oylarımızla geçit vermeyelim.
Unutmayalım ki; ülkenin sorunları demokratik rejimden değil, ülkenin başındaki siyasi iktidarın bu rejimle uyum sağlayamadığından, onların başarısızlığındandır.
Değişmesi gerekli bir şey varsa o da yalnızca siyasi iktidardır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.