Hava Durumu

Ara seçim kaçınılmaz gibi

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2016 06:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 06:38
Anayasa’nın 83. maddesine eklenen geçici madde ile bu maddenin kabul edildiği tarihe kadar yetkili mercilerden Adalet Bakanlığı’na, Başbakanlığa TBMM Başkanlığı’na ve TBMM’de oluşmuş karma komisyon başkanlığına intikal etmiş yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosyaları bulunan 152 milletvekilinin toplam 799 dosya için dokunulmazlıkları kaldırıldı. Cumhurbaşkanı yasayı onaylayarak yargı yolunu açmış oldu.
Cumhurbaşkanı’nın bu yasayı kendisine tanınan sürenin son günü gecesi imzalamış olması dikkat çekicidir. Yasanın bir an önce TBMM’den çıkması için acele eden Cumhurbaşkanı neden kendine tanınan süreyi son dakikasına kadar kullandı? Olasıdır ki; bu süre içinde yasayı referanduma götürmeyi düşündü ancak terör olaylarının hız kazanmış olması karşısında iktidarın oy kaybedeceğini düşünerek uzun zamanı göze alamadığından yasayı onayladı.
Yasanın onaylanmış ve yargı sürecinin başlatılmasına yol açmış olması, son hakimler kararnamesi ile birlikte gazetelerde yorumlandığı şekliyle düşünüldüğünde, söz konusu 152 milletvekilinden tutuklanacak , ceza alacak ve milletvekilliği düşürülecekler olacak beklentisi var. Böyle bir sonuç Türkiye’yi bir ara seçime götürebilir ancak bunun için de yargılama ve Yargıtay aşaması düşünüldüğünde yargılamanın hızlandırılmasının dışında uzunca bir süreç gerekli. 
Bugüne kadar bu milletvekilleri için hiçbir işlem yapılmamış bugün birdenbire böyle bir yola başvurulmuş olmasının tek bir nedeni var; o da Başkanlık veya partili Cumhurbaşkanlığı sistemi için TBMM’de yeter sayıyı elde etmek.  
Ara veya erken seçim kaçınılmaz gibi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.