Hava Durumu

Almanya da tehcire ‘soykırım’ dedi

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2016 06:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 06:36
2 Haziran 2016 günü Federal Meclisi’nde oylanan ve 2-3 oy eksiğiyle oybirliği ile kabul edilen tasarı ile Almanya da tehcire ‘soykırım’ dedi.Bugüne kadar 29 ülke soykırımı kabul etmiş oldu. 
 Birleşmiş Milletler  “bir devletin  kendi vatandaşları olan savunmasız etnik bir grubu kısmen veya tamamen ortadan kaldırmak için öldürmeyi  veya aynı amaçla tehcire(yer değiştirme) zorlamayı  soykırım olarak kabul etmektedir.  Oysa 1915-1916 yılları arasında,  devlet birkaç cephede savaşırken Türklerin de savaşa gitmiş olmaları nedeniyle meydan Ermenilere kalmış, onlar da bunu fırsat bilerek 
bağımsız devlet kurmak amacıyla düşman saydı.kları Müslüman halkı öldürmeye başlayınca  27 Mayıs 1915 tarihinde Rus cephesindeki Ermenilerin güneye göç ettirilmesi (tehcir) kararı alınmıştır. İşte bu karara soykırım denilmektedir ki Birleşmiş Milletler tanımıyla hiçbir ilgisi yoktur. 
 Üzerinden yüz yıl geçen bu olay zaman zaman hem Ermeniler ve hem de emperyalist güçler tarafından kaşınmaktadır.      Ermeniler  olayı soy kıyımı olarak kabul ettirdiklerinde Türkiye’den hem tazminat ve hem de toprak alacakları beklentisi içerisinde, emperyalist ülkeler de BOP’da da belirtilen Ortadoğu’daki devletlerin bölünmesine yol açılacağı umudundalar. 
 Açıkça ortadadır ki; siyasi iktidar üslup, tavır, taraf  tutma  ve uygulamalarıyla kendi içimizde bütünlüğü sağlayamamakta, komşularımızla dostluk bağı kuramamakta böylece hem  içerde ve dışarıda sorunlarımız arttıkça artmaktadır. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.