Hava Durumu

2016 terörü perçinleyerek gitti!

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2017 04:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2017 04:56

2016 yılı dünyayı terk ederek tarihin sayfalarına karıştı. Her yeni yıla girerken bir önceki yılın olumsuzluklarını da beraberinde götürmesi, umut dolu yepyeni bir yıl sabahında gözlerimizi açmayı düşleriz. Ne yazık ki süreç içinde değişen bir şey olmadığını hatta geçmiş yıldan daha kötü olaylara tanık olduğumuzu yaşayarak görürdük.
Bu defa her yeni yıldan daha farklı bir biçimde hayallerimiz kursaklarımızda kalacak şekilde sarsıldık. İstanbul da 39 kişinin ölümü ve birçok kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tek kişilik  terör eylemi ile birlikte daha yeni yılın ilk saatlerinde terörün 2017 yılına da perçinlendiğini anlamış olduk.
Medyadan öğrendiğimize göre işin ilginç yanı tek kişilik bu eylemin de tıpkı Kayseri' deki eylem gibi önceden haber alınıp güvenlik birimlerine aktarılmış olmasıdır.
Yılbaşı öncesinde durup dururken ortaya atılan ve Diyanet İşleri'nin cuma fetvası ile adeta pekişen yılbaşı kutlamalarıyla ilgili tartışmalar da bir başka ilginç gelişmedir. Bu tartışmalardan etkilenmiş bazı kendini bilmezlerin yaptığı eylem de olabilir.
TBMM'de komisyonda kabul edilen anayasa değişikliği siyasi iktidarın tek önceliğidir. Terör başta olmak üzere diğer temel sorunlar daha sonraki sıralardadır.
Şimdi sormak gerekir. Başkanlık sistemi kabul edilirse bu sorunlar nasıl çözülecek, bildiğiniz çözümler varsa parlamenter sistem buna nasıl engel olmaktadır?
Bu sorulara şimdiye kadar hiç cevap verilmedi ama parti yönetimi de dahil tek kişinin isteğine hayır denilemediği için kabul ediliyor olması kesin.
Her şeye karşın umutlarımızın tükenmediği güneşli günlerin yakın olması dileğiyle yeni yılınızı kutluyorum. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.