Hava Durumu

Zamansız tartışmaların anlamı yok

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2017 04:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 04:42

Türkiye halkoylamasına kilitlenmiş durumda. Vatandaşların kendi geleceklerini ilgilendiren böylesi bir meseleyle alakadar olması Türk demokrasisi açısından önemli ve tüm dünyaya da örnek bir tutumdur.
Türkiye'yi tehdit eden sorunların halkoylaması ile bertaraf edileceği muhakkaktır. Türkiye'ye beka sorunu yaşatmaya yeminli çevrelerin birlikte hareket etmesinin, durup düşünmemizi ve kararımızı verirken belirleyici etken olması gerektiği Sayın Bahçeli tarafından çok açık bir şekilde ortaya konmuştur.
Meydanlara çıkan liderler halk oylamasında değiştirilmek istenen maddeler üzerinde vatandaşı aydınlatmayı amaçlamaktadır. Maddeler üzerinde kafası netleşmeyen hâlâ çok büyük bir kararsız seçmen kitlesi mevcuttur. Siyasiler tüm gayretlerini kararsızları ikna için göstermelidir. Ancak Başbakan Binali Yıldırım'ın tam da bu yoğunlukta yeni tartışma konusu oluşturacak seçim barajı, seçim sistemi gibi açıklamaları yersizdir. Bu konular ihtiyaç halinde partilerimizin ilgili kurullarında tartışılıp karara bağlayabilecekleri meselelerdir.
Halkoylaması hakkındaki fikirler henüz netleşmemişken yeni yeni tartışmalar açmak doğru değildir. Sayın Yıldırım'ın açıklamalarında geçen değiştirilemeyecek maddeler vurgusu halkoylaması ile ilgili ve hayatidir. Bunun dışındaki açıklamaların bugün odaklanılması gereken asıl meselelerle bir ilgisi bulunmamaktadır ve kafa karışıklığından başka hiçbir amaca hizmet etmeyecektir.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu süreçte yanlış propaganda yöntemleri ve ülkenin farklı bölgelerinde farklı dil kullanması, farklı vaatlerde bulunması Sayın Başbakan'ın öncelikli olarak halletmesi gereken meseledir. Partisinde söylem ve eylem birliğini sağlayamaması durumunda seçmendeki güveni kaybetmesi muhtemeldir. Çünkü bu memleket doğudan batıya, kuzeyden güneye birdir ve Türkiye'dir. Dili Türkçedir. Bayrağı ay yıldızlı al bayraktır. Dini İslam dinidir. Bursa'da konuştuğunu Diyarbakır ve Tunceli'de de konuşan MHP Genel Başkanı'nın hassasiyetleri ve millî duruşu bu anlamda kendilerine yol gösterici olmalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.