Hava Durumu

Vatanın, milletin bölünmez bütünlüğünden vazgeçmeyeceğiz!

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2017 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2017 04:45

Türkiye, 15 Temmuz, PKK, Suriye ve Irak dış politikasının getirdiği açmazlar ve ekonomik bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıyadır. Tüm bunların iktidarın yıllardır yanlış iç-dış ve ekonomi politikaları yürütmesi sonucu başımıza geldiği gerçeğini göz ardı etmeden ülkemizi bir kalkışma ve dış saldırıya karşı korumak için siyasetüstü bir akılla davranmak tüm siyasetçilerin temel görevidir.
Millî birlik ve beraberliğin titizlikle korunması gereken bir dönemdeyiz. Kemikleşmiş önyargıları ve kısır çekişmeleri bir kenara bırakmak, ülkemizin önünü açmak ve geleceğini planlamak durumundayız.
AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri gündemde tuttuğu ve 10 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesinin yasalaşmasıyla birlikte anayasal yetki ve sınırları devamlı tartışma konusu yapılmıştır. Tam da bu noktada 7 Haziran seçimleri sonrasında görülmüştür ki Türk siyaseti kilitlenmiştir.
Anayasal sınırlarına çekilmeyi bir türlü kabul etmeyen bir Cumhurbaşkanı ve buna müdahale edemeyen yargı sistemi ülkeyi bir sistem kargaşasına sürüklemiştir. Bu kargaşa içinde Türk siyasetine bir nefes aldırmak için yeni bir anayasanın ivedilikle gündeme getirilmesini Milliyetçi Hareket Partisi talep etmiştir.
MHP yeni bir anayasaya olan ihtiyacı daima gündeminde tutmuş ve seçim beyannamelerinde de bunu vatandaşla paylaşmıştır. MHP'nin karşı olduğu en temel husus Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmemesi konusudur. CHP'nin ses çıkarmadığı hatta geriden geriye desteklediği HDP-AKP Anayasası'nda Türklük kavramına edilen tecavüz millet vicdanını derinden yaralamaktaydı. Bu konuda o gün sesi çıkmayanların bugün gerçek olmayan sözlerle MHP'nin anayasa çalışmalarına katkısını yerden yere vurmaya çalışması, niyetlerini açıkça göstermektedir.
MHP dün söylediği gibi bugün de parlamenter sistemden yanadır.   Yeni Anayasa çalışmalarında  vatanın ve milletin bölünmezliği noktasında üzerine düşeni yapmaktadır. 
CHP'nin bu sürece katılmamasının izahı yoktur. Siyasetçilerin ülkeyi bekleyen zor günleri siyasi rant meselesine dönüştürmek yerine önce ülkeyi kurtarması daha faydalı bir yoldur. Ülke elden giderse ne MHP kalır ne AKP ne de CHP.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.