Hava Durumu

Söz bu sefer siyasilerde

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2017 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2017 04:51

Referandumun gündeme geldiği günden beri, başlayan tartışmalar anayasa maddelerinin netleşmesiyle bir nebze olsun gerçekliğe yaklaşmıştı. Ancak yine de görmekteyiz ki gerçeği çarptırma ustaları iş başında. Bu noktada partilerin alanlara inmesi seçmende oluşturulmak istenen kafa karışıklığına bir mehlem olacaktır.
MHP Bursa İl Başkanlığı olarak ilçe başkanlıklarımıza bu kapsamda ziyaretler tertip ederek süreci zaten başlatmış bulunmaktayız. Merkez ilçelerimiz dışında tüm ilçe teşkilatlarımızla istişare ve bilgilendirme toplantılarımızı gerçekleştirdik. Bilgi aldık, bilgi verdik ve şu karara vardık ki MHP yöneticileri referandumda halka inmeye hazır.
MHP'nin yıllardır savunduğu değerlerin AKP iktidarları tarafından yok sayılması, uyarılarının kulak ardı edilmesi Türkiye'de bir değil birden fazla paralel yapılanmanın doğmasına sebebiyet vermiştir. İktidarın bu sorunların üstesinden tek başına gelme ihtimali ortadan kalktığında ülkenin bekası için MHP devreye girmiştir. Ülkücüler, MHP'liler bu gerçeğin farkında ve alanlara inmek için Genel Merkezin takvimini beklemekte. "Evet" veya "hayır"ı savunan partilerin kendi planlamalarıyla alanlara ineceği öngörülmekte. Elbette belli platformlarda ve bazı özel halk toplantılarında bir birliktelik söz konusu olacaktır. Evet ve hayır cepheleri tabiri bu anlamda kısmen doğru kısmen de yanlış olacaktır. MHP çok özel toplantılar hariç kendi kampanyasını yürütecek ve gerekçelerini anlatacaktır. Peki ya diğerleri?
CHP'nin her geçen gün HDP ile daha fazla kesişen yolları, referandum boyunca sürekli bir birlikteliğe dönüşür mü bunu zaman gösterecek. Ancak CHP seçmeninin çoğunluğu HDP-CHP yakınlaşmasını doğru bulmamakta. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden sonra iyice tepki toplayan bu yakınlaşma belki HDP'ye güç verecektir ancak CHP'nin yaşayacağı güç kaybı çok daha fazla olacaktır.
Siyasilerin bu süreçte kutuplaşmadan menfaat görmemesini temenni etmekteyiz. Bir iki puan daha fazla alayım, kavgayı artırayım ki cephem pekişsin mantığı ile hareket edildiğinde çıkacak sonuçlar memleketimize hayır getirmeyecektir. Evet çıktığında hayır oyu verenlerin, hayır çıktığında evet oyu verenlerin kendini öteki hissetmemesi için buna dikkat etmek zorundayız. Türkiye, tüm Türk milletinindir. Şu partiye, bu partiye oy verenlerin; sadece "evet" ya da "hayır" diyenlerin değil...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.