Hava Durumu

Sevdamız öfkemizden büyüktür

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2017 04:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2017 04:42

16 Nisan'da yapılacak olan halkoylamasının Türkiye açısından önemi, köklü bir Anayasa değişikliği oylanacağı için hayatidir. Türkiye'deki oylar kadar Avrupa'daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların kullanacağı oylar da önemli bir güce sahiptir. Yurtdışındaki seçmenle doğrudan iletişim kurmak uluslararası hukukun da güvencesi altındadır. Ancak Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkan eli kanlı Avrupa, "evet" toplantılarına izin vermezken "hayır" toplantılarını teşvik de etmektedir.
Başını Almanya'nın çektiği -Türk nüfusun yoğun olduğu- Avrupa ülkeleri hadleri olmadığı halde kendi ülkelerinde halk oylaması toplantılara izin vermeyerek müdahil olmaktadır. Bu tutumları Türk'ün zincir vurulamaz iradesine bir tecavüz olduğu için Avrupa Türklüğü sandıklarda "hayır" diyeceği varsa da "evet" diyerek zaten tepkisini koyacaktır. Ancak Avrupa'ya haddini bilmesi gerektiğini göstermek için bu toplantıların engellemelere rağmen düzenlenmesi gerektiğini düşünmekteyim.
Tam da bu noktada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkedeki birliği hadsiz Avrupa'ya göstermek için Avrupa'da tertip edilecek toplantılara kendisinin de katılabileceğini söyleyerek Cumhurbaşkanı'na gereken desteği millî bir duruş olarak göstermiştir. Anayasa'nın maddelerinden habersiz olan Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'de de Sayın Baykal'ın Almanya'da katılacağı toplantıyı iptal etmesi -her ne kadar iç siyasette AK Parti'nin mağdur edebiyatı yapmak için kullanacağı düşüncesiyle de olsa- önemli bir karardır. Her fırsatta Atatürk'ün kurduğu parti diyerek Büyük Gazi'nin mirasını yağmalayan CHP'nin "tam bağımsız Türkiye" sözlerinden haberi yok mudur? İç siyasette nemalanmak için başka ülkelerin Türkiye'nin iç işlerine karışmasını doğal karşılamak siyaseten de vicdanen de kabul edilebilir değildir.
Meselelere millî bir gözle bakmayanların eleştirilerinin de Türk milliyetçileri açısından bir değeri yoktur. Sayın Bahçeli'nin tutumunun idrakine varamayan zihniyet, hemen günlük siyaset ile memleket meselesini bir görme basitliğine düşmektedir.
Her zaman söylediğimiz gibi gün birlik günüdür. Ülkenin beka sorunu ortadan kalktığında soracağımız hesap bakidir. Ancak ülkeye olan sevdamız düne ait öfke ve kızgınlıklarımızdan daha büyüktür.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.