Hava Durumu

OHAL ve terörle mücadele

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2016 14:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 14:00
Türk milleti, tarihi boyunca ihanetlerle ve kendisini içeriden çökertmek isteyen, kendinden görünen oysa ki düşmanın ta kendisi olan hainlerle karşılaşmıştır. Bu ihanetler toplumsal huzurun bozulduğu, ekonomik kaygıların yoğunlaştığı, halkın devlete ve devleti yönetenlere güveninin sarsıldığı dönemlerde kardeşliği zedelemiş, maalesef toplumda taban bulmuştur. Hain FETÖ darbe teşebbüsünün ardından görülmüştür ki; toplum bir ayrışmaya girmek yerine bu ihanete karşı kenetlenmiştir. 
Bu olağanüstü dönemde OHAL’in ilan edilmesi ve 3 ay boyunca uzatılması oldukça yerinde bir karardır. Çünkü devletin kılcal damarlarına kadar işlemiş bulunan FETÖ’nün OHAL dışında temizlenmesi mümkün görünmemektedir. Henüz beklenen asıl adımlar atılmış değildir.
Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin kimler olduğu, darbenin siyasi ayağında kimlerin yer aldığı sorularına hâlâ bir cevap alabilmiş değiliz. Bu sorular cevap bulana, sadece alt kadroda değil, en tepede devletten FETÖ’cü hainler temizlenene dek OHAL’in varlığı ülkemiz ve milletimiz için faydalıdır.
MHP olarak siyasi iktidara, düşmanlarımıza karşı ülkemizin elini güçlendirmek adına sınır ötesi tezkereleri konusunda destek verdik. Aynı şekilde terörle mücadele konusunda şartsız destek verdiğimizi her daim dile getirdik. Önceleri cevapsız kalan bu destek çağrımızın şimdilerde karşılık bulması ülkemiz adına sevindiricidir.
15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün ardından Milliyetçi Hareket olarak ülkenin birliği ve selameti adına iktidarla olan bazı siyasi kavgalarımızı ertelemiş bulunmaktayız. Yeter ki iktidar  terör örgütleriyle etkin bir şekilde mücadele etsin, bu zor dönemde ülkemiz siyasi krizlerle boğuşmasın.
Milliyetçi Hareket olarak bu süreçte iktidarın daha isabetli kararlar alması için eleştirilerimizi yapmaktayız. Bu eleştirilerde yıkıcı değil yapıcı olmak bugünün nazik ortamının gereği olduğu gibi Milliyetçi Hareket’in siyasi geleneğidir.
Milliyetçi Hareket olarak uyarılarımızda ve tespitlerimizde sürekli olarak haklı çıkmış olmamız bugünkü duruşumuzun da yarınlarda anlaşılacağının göstergesidir. Türk milletini Milliyetçi Hareket’in durduğu çizgiye davet ediyoruz. Yarın haksız çıkmamak için, bugün doğru yerde konumlanmak gerek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.