Hava Durumu

Nihai karar milletindir...

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2017 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2017 04:46

Türkiye'de siyaset yapan tüm siyasi partiler, Anayasa'nın değiştirilmesi gerektiği konusunda hemfikirdir. Bugün Türkiye olağanüstü bir dönem yaşamaktadır ve -belki de- daha da kötülerinin arifesindedir. Bu ortamda fiili durumlarla yönetilmeye çalışılan ve siyasi bir kaos ortamına sürüklenmek üzere olan Türkiye'ye ilaç olacak olan tek şey anayasal zemine bağlı kalmak olacaktır. Bu anayasal zeminin yeni bir anayasa temelinde olması Türkiye'nin menfaatine görünmektedir.
Bu çerçevede TBMM'de 1. turu sonlanan anayasa görüşmelerinde maalesef millî birlik sağlanabilmiş değildir. CHP'nin Meclis'in çalışmasını engellemek isteyen tutumu ve AKP'nin açık oy kullanma girişimleri Meclis'in ciddiyetine yakışmadığı gibi toplumu da kutuplaşmaya itmektedir. Bununla birlikte halka rağmen hiçbir şey yapılamayacağı gerçeğiyle de siyasilerin yüzleşmesi gerekmektedir. Bu bağlamda Meclis, yeni bir anayasa için çalışmalarını 2. turla devam ettiriyor.
2. tur öncesi CHP lideri Sayın Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Sayın Bahçeli'nin görüşmüş olması olumlu bir gelişmedir. Umuyoruz ki bu görüşme neticesinde daha uzlaşmacı bir dil karşımıza çıkar. CHP, daha önce HDP-AKP anayasasına (bölünme belgesi) nasıl katkıda bulunduysa buna da bulunur. Böylece 2. tur görüşmeleri sonucu bir referandum kararı çıktığı takdirde de Türk milleti gereğini yapar.
Nihai karar milletindir. Millet iradesi nasıl tecelli ederse etsin Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve tüm siyasi partilerin çıkacak karara itiraz etmesi gibi bir sonuç doğmamalıdır.
Meclis'ten referandum çıkmadığı takdirde seçimlere gidileceğinin dillendirilmeye başlaması olumlu bir tutum değildir. Ancak görülmektedir ki AKP de CHP de kendini bir erken seçime hazırlamaktadır.
Yeni anayasayı desteklesin yahut desteklemesin millet, bu anayasa için oy kullanmak, karar verici olmak istemektedir. Milletin sesine kulak verilmediği takdirde büyük Türk milletinin sandıklara yansıttığı iradenin tepkisel olduğu unutulmamalıdır. Millete "Sen ne anlarsın?" diyeceksek seçimler için de önüne sandık koyma gereği yoktur. Türk milleti her şeyin en iyisine karar verecek erdemde ve yeterliliktedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.