Hava Durumu

MHP'ye güvenin

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2017 04:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2017 04:53

Anayasa değişikliğinin Meclis çalışmaları nihayete ermiş ve hazırlanan yeni Anayasa oylanmak üzere Türk milletine sunulmuştur. Öngörülmektedir ki nisan ayında milletimiz kararını verecektir.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin girişimleri neticesinde artık iktidar bir Anayasa mağduriyeti öne süremeyecektir. Anayasa görüşmeleri gayet şeffaf bir şekilde tamamlanmış, milleten saklanan bir pazarlık söz konusu dahi olmamıştır.
MHP'nin bu süreçte faal rol alması milletimizin yeni Anayasa'ya güvenle bakması gibi bir sonuç doğurmuştur. Yeni Anayasa tartışmalarının merkezinde parlamenter sistemin ortadan kalkacağı ve tek adamlık düzeninin ülkeye hakim olacağı eleştirisi var. Biz böyle düşünmemekteyiz.
Medenî hiçbir yaklaşım tek adamlığı savunmaz. Öngörülen sistemde yasama yetkisi TBMM'dedir. Yürütme yetkisi cumhurbaşkanındadır. Yargı ise bağımsız Türk mahkemelerindedir. Cumhurbaşkanının kararnamelerle ülke yöneteceği temelsiz bir iddiadır. Cumhurbaşkanının kararnameleri yalnızca yürütme yetkisi kapsamındadır. Yasama kapsamında bir kararname çıkarması, temel hak ve özgürlükleri kısıtlaması diye bir şey yoktur. Böyle olacak olsa Milliyetçi Hareket buna neden evet desin?
CHP-HDP medyasının içeriği gerçeği yansıtmayan haberleri ve AKP medyasının gereğinden fazla abartılı yayınları toplumsal kutuplaşmayı artırmaktadır. Kılıçdaroğlu'nun "Parlamentonun kararına saygı göstereceğiz" açıklaması ve bu sözünde durması önemliydi, sandıktan evet çıkarsa aynı tutumunu devam ettireceğini umut ediyorum.
Sandıktan hayır çıktığı takdirde ise AKP'nin bunu hazmetmesi temel beklentimizdir. Aksi takdirde CHP'nin erken seçim için hodri meydan çağrısı AKP tarafından kabul görecek gibi durmaktadır.
Milletle inatlaşmanın bu ülkeye bir faydası olmayacaktır. Anayasa oylaması ülkede kutuplaşmalar meydana getirdiği takdirde, sandık, demokrasiyi değil kaosu getirecektir. Bu sebeple gerek siyasileri gerekse halkımızı sükûnetle siyasi partilerin alanlara indiği günleri beklemeye davet ediyorum. Anayasalar siyasilerin seçim beyannameleri değil millî mutabakat metinleridir. Referandumun ülkemize, milletimize, demokrasimize katkı getirmesi dileğiyle...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.