Hava Durumu

MHP ve Devlet Bahçeli yine haklı çıktı!

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2016 04:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2016 04:36

2016 yılı, Türk milletinin 2015'teki ekonomik, sosyal ve siyasal buhranların son bulma temennisi ile gelmişti. Ancak geçen zaman 2015'i mumla arattı.
Ekonomik istikrarsızlıklarla boğuşan esnaf bu mücadelede teker teker mağlup olurken büyük patronların tedirginliği de artmaya başladı. 1 Kasım'da sandıktan AKP'nin tek başına iktidarına çıkmasına rağmen piyasalar rahatlamadı. Böylece görülmüş oldu ki ekonomideki kötü gidişin sebebi devletin yağmalatılacak malı kalmaması imiş. AKP'nin satma üzerine kurulu ekonomi politikası böylece çökmüş oldu. Tarım ve hayvancılığın hali zaten ortadadır.
Ekonominin kötü gidişine paralel olarak dış siyasetteki tutarsızlıklar; Türkiye'yi rüzgâra göre yön tayin eden bir konuma sürüklemiştir. Kanka Esad'dan Katil Esed'e giden süreç aslında BOP Başkanlığı ile başlamış 2016 itibarıyla da ABD düşman ilan edilmiştir. Yine Türkiye'nin köküne dinamit yerleştiren AB yasaları dün baş tacı edilirken 2016 yılı itibarıyla AB'ye mecbur değiliz, söylemleri duyulur olmuştur.
Rusya ile yaşanan uçak krizi yaz ekonomisini çökertmiş yine daha sonra Rusya ile ilişkiler normalleşmeye başlamıştır. Hatta Büyükelçi'nin katledilmesi ilişkileri soğutacağı yerde sağlamlaştırmıştır. Bu arada sessiz sedasız Kıbrıs'ın Rumlara peşkeş çekilmesi son adıma kadar ilerlemiştir. PKK ile yürütülen açılım süreci meyvelerini kan ve terör olarak verdi.  Hendek siyaseti ile yüzlerce güvenlik görevlimiz şehit olmuş, Türk askerinin ve polisinin özverisi ile hendekler kapatılmıştır.  Suriye ve Irak'ta yaşanan terör ülkemize yaslanmıştır. Kahraman Türk ordusu El Bab'dadır ve daha ileri noktalara gideceği de bellidir ve gitmelidir de.
15 Temmuz gecesi yaşanan hain teşebbüs, 2002 yılından beri her türlü kirli ilişkide birlikte olan, orduya-millete kumpas kuranların ayrışması neticesinde elinde ordunun içine sızmış teröristleri barındıran Fetö'nün hain kalkışmasıdır. Tüm bunlar olurken MHP'nin bu meselelere bakış açısı ile AKP'nin bakış açısı karşılaştırıldığında Türk milleti kendisinden yana olanla, başına bu çorapları öreni ayırabilecektir. Hain darbe teşebbüsünün ardından konuştuğumuz vatandaşların "Devlet Bahçeli tam bir devlet adamı, o her şeyi söylemişti." demesi ve "MHP hep haklı çıktı" itirafı bugün için yeterli ise de 2017'nin MHP'sine ve Türk milliyetçilerine iktidarın altyapısını hazırlayacağından şüphemiz yoktur. Bu vesile ile 2017 yılının başta Türkiye olmak üzere Türk-İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur getirmesini temenni ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.