Hava Durumu

MHP’nin duruşu nettir

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2016 04:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 04:58
Bir süredir gündemimizi meşgul eden başkanlık sistemi ile ilgili birileri ısrarla MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin söylemediği sözleri ve Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş’in -sonrasında gelişen şartlardan dolayı- rafa kaldırdığı başkanlık ile ilgili sözlerini büyük puntolarla okuyucusuna duyurmaktadır.
Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ve kanunların üstünde oluşturulmak istenen fiili durumlara ve devlet yönetiminde oluşturulan paralel yapılanmalara karşı, kurulduğu ilk günden bugüne dek mücadele etmiştir.
Bu amaçla Sayın Bahçeli, AKP’ye fiili durumla ülkenin yönetilemeyeceğini, bunun için de AKP’nin başkanlık sistemi ile ilgili tekliflerini bir an önce TBMM’ye getirmesini, bu konunun TBMM’de, AKP yeterli sayıya ulaşamadığı takdirde halkın vereceği oyla çözülmesini, eğer referanduma gidilecek çoğunluk sağlanamazsa da halkın iradesi olan TBMM’nin vereceği karara rıza göstermesini söylemiştir.
Fiili durum bahanesi ile Anayasa’nın ülkenin yönetimine dair temel maddeleri ayaklar altına alınmaktadır. Bunu hiçbir Türk vatandaşının kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü kanunların ve Anayasa’nın herhangi birinin keyfine göre çiğnenmesine müsamaha göstermek ne Türk töresine sığmaktadır ne de bu durumun milletin birliğine ve yasalara güveninin devamına bir faydası vardır. 
Küçük bir okul yönetiminde bile herkesin sorumluluk ve yetki alanları net bir şekilde birbirinden ayrılmışken dünyadaki diğer milletlere devlet kurmayı öğretmiş olan Türk milletinin 2023’ün lider ülkesinin inşası ülküsüne yasasız ve fiili durumlarla ulaşması mümkün değildir. Türkiye bu durumla yüzleşmelidir ve MHP bu konuda üzerine düşeni yapacaktır.
AKP samimi olmalı başkanlık Sistemi arzusunun altında yatan gerekçeleri ve gerçekleri ortaya koymalı, istediği başkanlığın tüm ayrıntılarını ortaya koymalı, getirdiği teklifi daha sonra başka bir fiili durumla değiştirmeyeceğinin garantisini vatandaşa vermeli. Sicili aldatılma ve kandırılmalarla dolu olan AKP’nin bir kez daha kandırılması Türk milletini telafisi kanla ödenecek fiili durumlarla karşı karşıya bırakmamalıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.