Hava Durumu

Kılıçdaroğlu ne amaçlıyor ya açıklamalı ya özür dilemeli

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2017 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2017 04:48

15 Temmuz askeri kalkışmasının üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Geçen zaman içerisinde kalkışmaya dair pek çok soru cevapsız kaldı. Ancak bir soru var ki ivedilikle cevaplanması gerekmektedir. O da darbenin siyasi ayağında kimler olduğu.
Bir hain yapılanma düşünün ki uzun yıllardır torpille, adam kayırmayla, hırsızlıkla, tehditle, ayak oyunlarıyla ve henüz bilmediğimiz pek çok ahlak dışı yöntemle devletin tüm yönetim ve güvenlik organlarını örümcek ağı gibi örmüş. Özellikle AKP iktidarında FETÖ'nün göklere çıkarıldığı ve "her ne istediyse verildiği" zaten itiraf edilmektedir.
17-25 Aralık dahi milat alınsa FETÖ'nün devlet içerisindeki gücünde bir azalma söz konusu olmamıştır. 15 Temmuz kalkışmasına dek kamudan ihraçlarda çok ciddi sayılardan söz etmek mümkün değildir. Bunun sebebinin iktidar içerisinde yuvalanan FETÖ'cüler olduğu tartışılmaz bir gerçektir.
15 Temmuz gecesi yaşananların düzmece olduğu iddiaları çeşitli çevreler tarafından o geceden beri dile getirilmektedir. Peki, bunu iddia edenlerin dayandığı bir kaynak var mıdır? Bu konuda bir siyasi partinin genel başkanının çıkıp bu darbe teşebbüsünün iktidar tarafından kontrollü olarak yönetildiğini iddia etmesi ciddiye alınması gereken bir şeydir.
Kılıçdaroğlu, bunu halk- oylamasından sonra konuşalım diyerek meseleyi geçiştiremez. Elinde bir bilgi, belge varsa bunu hem kamuoyu hem de mahkemeler ile paylaşmak zorundadır. Aksi takdirde çıkıp Türk milletinden özür dilemek zorundadır. "Bu gerçek bir darbe değil" diyen devlet memurlarının meslekten ihraç edildiği düşünüldüğünde milyonlarca kişinin oy verdiği bir partinin Genel Başkanı'nın milletin zihnini bulandırdığı halde bunun sorumluluğunu üstlenmemesi kabul edilemez.
Sayın Kılıçdaroğlu, bu sözlerini sosyal paylaşım sitesinde paylaşacak bir memurun başına gelecekleri göğüsleyebilecek midir? Bu kişilere kapısını açan tek siyasi parti MHP'dir.
MHP olarak bizler gerçek suçluların cezalandırılması, mağdurların ise haklarının iadesi için uğraşırken CHP'nin halkta zihin bulanıklığına sebep olması izahı mümkün olmayan bir durumdur. Siyasileri daha sorumlu davranmaya, bildikleri bir şeyler varsa da cesur bir şekilde açıklamaya davet ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.