Hava Durumu

Evet de hayır da başımızın tacıdır

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2017 14:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2017 14:32

1980 ihtilalinin ardından oluşturulan Anayasa, günümüze dek çeşitli değişikliklere uğramış, darbe anayasası görünümünden kurtarılmaya çalışılmıştır.
2001'den beri Türk milletini anayasa konusunda suiistimal eden AKP, son olarak HDP ile bir anayasa taslağı hazırlamış ve TBMM Anayasa Komisyonu'na sunmuştu. Bu ihanet belgesi Türk milletinin vicdanında kabul bulmamış ve Türkiye'de yaşanan gelişmeler neticesinde ölü doğmuştu.
HDP-AKP Anayasası'na ses çıkarmayan, gizliden destek veren CHP'nin bugün hazırlanan anayasaya katkı sunmaması neticesinde ortaya çıkan yeni anayasa; AKP ve MHP'nin ortak çalışmasının bir ürünü olarak TBMM'ye gelmiş ve milletin temsilcisi olan milletvekillerinin oylarıyla referanduma giden yol açılmıştır.

"Anayasaya evet çıkarsa terör örgütleri nefes alamaz" beyanatını eğer AKP'lilerin başka tehditleri izleyecek olursa bu süreç milletimize hayır değil şer getirecektir.

Nisan ayında referandum olacağı öngörülmektedir. Millî iradenin vereceği karar nihai karar olacaktır. Referandum sonuçlarını tanımamak herhangi bir partinin, kişinin hakkı da haddi de değildir.
7 Haziran seçimleri öncesinde "Başkan seçtirseydiniz bu şehitler gelmeyecekti" söylemleri milletimizi derinden yaralamıştı. Benzeri bir tutumun bu süreçte takınılması hiç hoş sonuçlar doğurmayacaktır. Sayın Numan Kurtulmuş'un "Anayasa'ya evet çıkarsa terör örgütleri nefes alamaz" beyanatını eğer AKP'lilerin başka tehditleri izleyecek olursa bu süreç milletimize hayır değil şer getirecektir.
Türk milletinden saklanan onca gerçek, 15 Temmuz'un siyasi ayağı, PKK ile yapılan görüşmeler ve bunların doğurduğu sonuçlar halkımıza açık açık söylenmemişken "Evet çıkmazsa..." ile başlayan tehditlerin bir izahı yoktur. İktidarın yapması gereken bir an önce gerçekleri halkımızla paylaşmak ve terörün nasıl son bulacağına dair bilgilendirme yapmaktır.
Tek başına iktidarı elinde bulunduran, Cumhurbaşkanı'nı seçtiren parti başarısızlığına başka kılıflar aramalıdır. Ülke güvenliği ve ekonomisi tehdit altında ise başka yerlere çamur atmak yerine 15 yıllık iktidarlarını sorgulamak gerçeğiyle yüzleşmeleri gerekmektedir.
Referandumda hayır çıktığı takdirde AKP'nin ülkeyi erken seçime götüreceği muhtemeldir ve CHP de erken seçime sıcak baktığını açıkça ifade etmektedir. Burada Milliyetçi Hareket Partisi'nin duruşu ve tutumu nettir: Sandıktan çıkan millî irade başımızın tacıdır. Bu irade evet olsa da hayır olsa da...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.