Hava Durumu

Avrupa kötü rüyalar görüyor

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2017 04:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2017 04:44

16 Nisan'da gerçekleşecek olan "Anayasa Halkoylaması"nın Türkiye'nin beka sorunu ile ilişkili olduğunu muhtelif defalar ifade etmiştik. FETÖ'nün hain darbe teşebbüsünde Yunanistan'la başlayan Türkiye karşıtı tutum zaman içerisinde bütün Avrupa'ya sirayet etmiştir.
Geçen haftaki yazımızda Avrupa ülkelerinin Türkiye'den "evet" toplantıları için gelecek olanların toplantılarının iptal edileceğini duyurmasını içişlerimize müdahale olarak gördüğümüzü ve bunun demokrasi dışı olduğunu ifade etmiştik.
Hollanda, Avrupa'nın 'evet'e olan tahammülsüzlüğünü birkaç adım ileri taşımış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Bakanı'nı bir Türk toprağı olan konsolosluk binasına sokmayarak telafisi çok zor bir diplomatik krize sebep olmuştur. Hollanda'nın Türk milletine bu saygısızlığı yapmaya gücünün yetmeyeceği açıktır. Burada Hollanda'daki seçimlerin bahane edilmesi gerçeği yansıtmamaktadır. Almanya'da, Avusturya'da, Danimarka ve Belçika'da seçim mi vardır? Uluslararası teamülleri yok sayarak Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na, bakanlarına, bir siyasi partinin genel başkanına buraya gelme demenin hiçbir izahı yoktur.
BM'den 3 gün sonra gelen "BM olarak bir ülkenin, güvenlik gerekçe gösterilerek aldığı bir karar hakkında açıklama yapmayacağız" açıklaması gayriciddidir, çifte standart içermektedir. Aynı şekilde BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin "Hollanda'da ofislerimiz bulunmadığı için Rotterdam'da yaşanan olaylara tam olarak hakim değiliz" sözlerini ise koyacak bir yer bulamamaktayız.
Tüm bunlarla birlikte AK Parti Hükümeti eğer daha önceki dış siyaset rezaletleri gibi bunu da halkoylamasına kadar dillendirip sonra hiçbir şey olmamış gibi Hollanda ile kol kola girecekse, Türk milletinin ve devletinin itibarını zedeleyeceği için en az Hollanda kadar suçlu olacaktır.
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin Belçika'da düzenleyeceği toplantıya izin verilmemesine Sayın Bahçeli gerekli cevabı verecektir. Ancak verilecek cevabın yalnızca Sayın Bahçeli'den değil devletin resmi organlarından da olması temennimizdir.
Bu noktada Sayın Bahçeli'nin her geçen gün İslam ve Türk düşmanlığı dozunu artıran ve hâlâ monarşinin hüküm sürdüğü Avrupa'nın geleceğine dair öngörüsünü de görmezden gelmemek gerekmektedir: "16 Nisan'da Türkiye'de hükümet sistemi değişecek, Avrupa'da ise rejim değişikliğinin ilk adımı atılacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.