Hava Durumu

Adil yargı olmazsa olmaz

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2016 04:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 04:53
Taşları yerinden oynatan hain darbe teşebbüsünün ardından ülkemiz her geçen gün normalleşme sürecine doğru adım atmaktadır.
Hafta başında kabul edilen FETÖ iddianamesi ile yargılama sürecinin başlamış olması da sevindiricidir. 
Devlet ebed müddet anlayış ve kavrayışıyla zulme ortak olan, hıyanete destek veren, çanak tutan, kıyısından köşesinden bu teşebbüsün içinde bulunan kim varsa hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır.
Bu yapılıyorken mağduriyetlerin önü de alınmalı, suçsuz ve günahsız insanlarımızın hak ve hukuklarına azami saygı gösterilmelidir.
Demokrasimiz zor bir imtihan vermektedir. Demokrasi dışı eğilimlerin önünü kesmek, çözümü siyaset içerisinde aramak gerekmektedir. Siyasilerin de hukuku işletmesi demokratik hukuk devletleri için kaçınılmaz bir yöntemdir.
Bu sorumluluktan hareketle, siyasi iktidarın demokrasiye karşı bütün yasadışı oluşumları ortaya çıkarması ve hukuk içinde yargılama yapılmasını sağlaması en temel beklentimizdir.
Bütün siyasi partiler     FETÖ ve diğer paralel yapılanmaların ve terör örgütlerinin devlet kadrolarından ve ülkemizden temizlenmesi için elinden geleni yapmalıdır. Bu açıdan, demokrasimiz üzerine düşen 15 Temmuz gölgesini ortadan kaldıracak, iç ve dış sorumlularını bulup ortaya çıkaracak adil yargılama süreci önemli ve ciddiye alınması gereken bir ihtiyaçtır.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak hukukun üstünlüğüne inanmaktayız, demokrasi ve insan hakları gibi vazgeçilmez ilkeleri savunan bir siyaset çizgisinin takipçisiyiz.
Her şey hukukun belirlediği çerçevede yürütülmeli, herkes hukuk içinde hareket etmelidir. Nitekim devlet hukuk demektir.
Bu süreçte adaletin gecikmeden tecelli etmesi ve adil yargılama hakkına titizlikle uyulması hukuk devletinin vazgeçilmez bir gereğidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.