Hava Durumu

Yen Eskişehir’i geç Kapıkule’yi...

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2012 09:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2012 09:59
Enteresan bir maç vardı dün Atatürk Stadı'nda... Tribün alışılagelmişin dışında boştu. Yağmur belki bir engel olarak görülebilir ancak koltukların boş kalmasının nedeni taraftarın aklının Eskişehir maçında olmasıydı. Taraftar anlaşılan eforunu çarşamba akşamına saklıyor.
Ertuğrul Sağlam'ın bugüne kadar sayısız kadro revizyonuna şahit olduk. Ama dünkü belki de kariyerinin zirvesiydi. Sivas faciasını yaşayan 7 ismi kulübeye çekti. İyi mi yaptı kötü mü yaptı tartışılır fakat onun da aklı Süper Final maçlarından çok kupadaydı, tıpkı taraftar gibi.
Bursasporlular için en çok Okan Deniz'in oynaması önemliydi. Dile kolay büyük umutlar beslenen genç krampon ilk kez 11'de kendine yer bulmuştu. Hem de Atatürk Stadı'nda… Kötü mü oynadı? Hayır…
40 yıllık Bursasporlu gibi mücadele etti. Turgay'ın golünde pozisyonun içinde olmasına karşın verdiği pas onun güzel futboluna cila çekti. İyi oyunun karşılığını da Sağlam'ın alkışlanması için kenara çektiği dakikada aldı.
Şimdiden görüyorum. Okan'a yıllar sonra soracak muhabirler, "Unutamadığın bir anın var mı" diye?
O da eminim dünkü oyundan çıkış anını söyleyecek.
Sestak haftalardır iyi oynuyordu. Bu sezon geçmişini mumla aratan Turgay'la birlikte şanssızlığını kırdı. Son dönemde kulübeyle 11 arasında mekik dokuyan Vederson hep golü düşündü. Ofansın en önemli silahlarındandı.
Bursaspor'un belalısı Belediye maça hem hızlı hem de golle başladı. Takımın iyisi kendi kalesine atmasına rağmen imrenerek izlediğimiz Holmen'di…
Doka'nın golünde Mutlu Topçu'nun futbolcularına 'isyanı' günün önemli bir detayıydı. Topçu, topun filelerle buluşmasından en az 10 saniye önce "Gol geliyor" diye kulübeden fırladı. Yani oyuncularla birlikte pozisyonu yaşadı… Ama kurtaramadı.
Bursaspor, 28 Temmuz 2011'de Gomel'le oynanan UEFA Avrupa Ligi maçıyla başlayan sezonda şu ana kadar 43 müsabakaya çıktı. Avrupa'ya yelken açmak için final niteliği taşıyan çarşamba günkü Eskişehir mücadelesi bir yıllık emeğin karşılığı olacak. Otobüs kampanyasıyla kent bütünleşti. Şimdi gözler Sağlam ve oyuncularda.
Yani, yen Eskişehir'i, geç Kapıkule'yi…



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.