Hava Durumu

Soru işareti…

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2012 03:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2012 03:36

Tavan yapan motivasyonuyla rakibi ilk dakikalarda hallaç pamuğu gibi atacak itici gücü arkasına alarak oyuna başladı Bursaspor. Hatta şapkadan tavşan çıkacak cinsten golü de buldu. İşin özü Fenerbahçe’nin fişi ilk 20 dakikada çekilecekti. Ama olmadı. İlk golde Pinto’nun topun üzerinden atlaması ne kadar büyük uyanıklıksa, Sow’un golünde de defansın uyuyakalması o kadar tezat bir görüntü oluşturdu.
Tuncay’ın akıllarda soru işareti bırakan (!) son dakika sakatlığından sonra solda Vederson, sağda Murat’la başlayan Sağlam, Hakan Aslantaş’ı da sol bekte oynattı. Oynattı ancak, sol kanattakiler birbirlerinin boşluğunu doldurmak için rakip yerine kendileriyle uğraştı. Sıfıra inip orta kesmesi beklenen Vederson, kelimenin tam anlamıyla ‘sıfır’ çekti. Ozan’ın yokluğu düşünülerek transfer edilen Ferhat Kiraz’ın oyuna girmek için neredeyse bitiş düdüğünü beklemesi ise ‘Oynatmayacaksan niye aldın?’ dedirtti.
Takımın kısaları Batalla, Bellushi ve Murat’ın her iki yarının ilk 10’ar dakikalık bölümünde yaptığı pas trafiği devamlılık gösterse uyum sorunu yaşayan Fenerbahçe savunmasına kabus dolu bir gece yaşatacaktı. Rakipten neredeyse üç kat fazla çekilen şutta topun ağlarla buluşmaması da galibiyetin elden uçup gitmesinin önemli etkeniydi.
Burada Fenerbahçe kalecisi Volkan’a da ayrı parantez açmak lazım. Milli takımda yokları oynayan Volkan’ın, Belluschi’nin şutunda kontrpiyede kalmasına karşın gösterdiği refleks, takımının Bursa’dan yenilgi yerine beraberlikle dönmesini sağladı.
Maçın hakemi Yunus Yıldırım, Kuyt’ın Hakan’a salladığı kroşeyi ‘es’ geçmesiyle gecenin önemli fiyaskosuna imza attı.
Ve Ertuğrul Sağlam’ın oyundan atılması… Bu sezon ikinci kez tekrarlanıyor. Sağlam Twente’de de tribüne gönderilmişti. Burada Ertuğrul Sağlam’ın tepkisini ne kadar eleştirirsek 4. hakem Çağatay Şahan’ın da tahrik sınırlarını zorlayan hareketlerini de o kadar ele almamız gerek. PFDK’nın Bursaspor teknik direktörüne vereceği ceza kadar aynı paraleldeki cezayı MHK, Çağatay Şahan’a vermezse eyyamın kralı sahada değil, masada yapılmış olur.
Tribünler bu hafta dirildi. Ama takımda beraberlik serisinin getirdiği uyku hali devam ediyor. Takımı uyandıracak tek gelişme haftaya Avni Aker’de alınacak tarihteki ilk Trabzon galibiyeti.
Galibiyet gelir mi?
Soru işareti… 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.