Hava Durumu

Hazır devre arası gelmişken…

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2012 01:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2012 01:22

Avusturya kampında İlhan Uslu söylemişti, “Ozan Tufan stili olan bir oyuncu” diye. Söyleminde haklı çıktı. KuPS maçında ilk kez oynadı. Adını tarihe yazdıran golü attı, Altay maçında yine forma buldu, sırıtmadı. Ozan, sağbekin yükünü çekebilecek kapasiteye sahipse yabancı kontenjanını bu mevki için kullanmak pek optimal bir çözüm değil. Basser’in yerine Ozan Tufan da güzel görev yapabilir.

Yabancı kontenjanı demişken, devre arası geliyor. Mevcut performanslarıyla gönderilecek çok sayıda yabancı var. İzmir’e turistik seyahat yapan Bangura, Alsancak’ta da etkisiz kalan Forsell, altyapı oyuncusundan daha fazla Vakıfköy’ün tozunu yutan Tagoe bunların başlıcaları. Bu oyuncular Bursaspor formasının altında ezileceklerine, başka takımların yükünü çekse daha iyi olmaz mı?

Saydığım isimlere dünkü performansıyla Musa da eklenebilir. Haftalardır forma bulamayan Musa eski takımına karşı ancak 45 dakika oynayabildi. Etkisiz futbolunun cezasını kenara çekilerek ödedi. Eğer bir futbolcuya ayda yılda bir şans geliyorsa onu iyi değerlendirmesi gerek. Tıpkı Harun ve Ozan’ın yaptığı gibi.
Kadro derinliğinden bahsediyoruz. Bursaspor’da Batalla ve Belluschi’nin yokluğunda sergilenen futbolun tadı da tuzu da olmuyor. Aslında kendimizi kandırıyoruz. Farkında değiliz ama girdaba dönen kadro derinliğinde boğuluyoruz.

Maçın dönüm noktası 72. dakikaydı. Kaptan Ömer orta sahadaki bir müdahale sonrası arkadaşlarına “Hadi beyler canlanın” diye isyan etti. İşte bu dakikadan ve Batalla’nın oyuna girişinin ardından gol geldi. İlk golde defansın katkısı olsa da N’Diaye’nin kafa vuruşuna şapka çıkarılır. Batalla’nın golünde Sestak-Pinto verkaçının ve Slovak kramponun verilen her görevi harfiyen yerine getirmesinin önemli katkısı var.  
Ve son bir not…

Sezon başından bu yana 31 maça ev sahipliği yapan ve son olarak karşılaşmadan saatler önce Karşıyaka ile Kayseri Erciyes’i ağırlayan Alsancak Stadı’nda müsabaka oynanmasına izin veren TFF yönetimi futbol cinayeti işledi. Patates tarlası benzetmesinin hafif kalacağı zeminde milyon Euro’luk kramponları bir inat uğruna oynatmak ancak bir seri katilin aklından geçer. Zemini kısmen de olsa oynanabilir hale getiren Bursaspor çim heyetinin gecesini gündüzüne katarak çalışma azmiyse profesyonelliğin ve iş aşkının tanımı olsa gerek.   
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.