Hava Durumu

‘As’lar ve yedekler

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2012 09:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2012 09:55

Amacı Twente ve Galatasaray maçları öncesi onları dinlendirmek. İyi niyetinden kimsenin şüphesi yok.
Ama ne bilsin ki ‘yedeklerin’ başına bu kadar büyük bir iş açacağını.
İkinci yarının başlamasına kadar Batalla, Pinto ve Ozan İpek ısınıyor da ısınıyor. Kendilerine şans verilmesine rağmen sahadaki ‘az forma şansı’ bulanlar ise pozisyona girmelerine rağmen, futbollarıyla kenar yönetimine ‘soğuk terler’ döktürüyor. İstanbul Belediye maçının özeti aslında bu.
Ertuğrul Sağlam sürekli kadro kalitesinden bahsetse de Bursaspor’un yedek kulübesi ligin temposunu kaldırabilecek güçte değil. Ferhat, Bangura, İsmail Haktan ve geçen yıl takımı sırtlayanlar arasında yer alan Adem, Bursaspor’u skora götürebilecek beceriden uzaklar.
Bursaspor, ideal 11’iyle ne kadar zengin gibi dursa da yedek kulübesinde bir o kadar fakir görüntü çiziyor. Yani son üç sezonda sürekli rotasyon yaşayan kadro bu yıl gerekli takviyeler yapılmadığı için Bursaspor’a yakışmıyor. Belalı konumdaki Belediye de hiç hesapta yokken sudan sebepler yüzünden başına yine büyük dertler açabiliyor.
Bir de yönetimsel açıdan yapılan stratejik hatalara bakmak lazım. Takıma yıldız bir oyuncuyu dahil etmen için atı alanın Üsküdar’ı geçmesini bekledikten sonra yapsan ne olacak… ‘Kombineye ilgi yok’ diye dert yanılıyor, ‘seyirciyi tribüne çekmek için ne yapılıyor’ diye sormazlar mı adama?
Yapılan hataların bilançosuna bakalım: Kadro derinliği yaratılmadı, geldi mi yenilgi, uçtu mu 1 milyon liraya yakın galibiyet geliri… Yıldız transferi yapılmadı, satılmadı mı kombine, gitti mi paracıklar… Bilet fiyatlarını yüksek tuttun, hasılattan oldun, taraftarı küstürdün…
Daha devamını getirelim mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.