Hava Durumu

“Zamanı gelince” Çelik konuşacak!

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2014 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2014 08:05

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Bursa’ya hizmet getirmek için yaptığı çalışmaları, verdiği mücadeleleri ve elde ettiği sonuçları, milletvekilliğinden biliyoruz.
Görev yeri Şanlıurfa, gönlü Bursa!
Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile Sönmez Medya’nın yönetici ve yazarları olarak…
Çelik’le kahvaltıda, bir araya geldik.
Bursa’ya duygusu…
Gözlerinden ve mimiklerinden anlaşılıyor.
Uzakta, ancak…
Söyleyecekleri olduğunu hissediyoruz.
Bursa’ya hizmet yılları, grup başkanvekilliği ve bakanlıklarla önemli dönemler olurken, AK Parti’nin yerel teşkilatı içerisinde de, fırtınalı yıllar yaşandı.
Kahvaltıdan sonra…
Çelik’le ayrıca görüşmemiz oldu.
Öncelikle…
AK Parti’nin bir ferdi olarak, “Biz takım oyuncusuyuz. Mühim olan, takımın başarılı olmasıdır.” diyordu, sözlerinin devamında ise, hislerimizi doğruluyordu.
Bursa’dan ayrı kaldığı zamana odaklanıyordu ve “Geçen 3 yıl içerisinde benimle ilgili çok değerlendirmeler, ithamlar yapıldı. Ama ben takımın oyuncusu olarak, bunlara karşı susmayı tercih ettim. Elbet, bir gün konuşulacak zaman gelecek.” şeklinde konuşuyor.
Çelik, “Ben, mevsimlik siyasetçi değilim. Biz, bir takımız ve ben takımın oyuncusuyum. Çok konuşulacak cevap konusu var ve vakti gelince konuşacağım.” diyor.
Tarih veriyor.
Takım olarak…
Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı 10 Ağustos’a endekslendiklerini vurgularken, “Seçimin, 1. Tur’da kazanılacağına inanıyoruz. Geçmişe dönük bir değerlendirmeyi de, 10 Ağustos’tan sonra, enine boyuna yapma imkanımız, zamanımız olacak”  yorumunda bulunuyor.

 

TERÖRE ÇÖZÜMDE, “İCRAAT”YÖNTEMİ!

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Güneydoğu’daki görevi, “Doğu gerçeği” ve “terör sorunu” açısından önemli bir deneyim ve gösterge oluşturuyor.
Çelik, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile Sönmez Medya’nın yönetici ve yazarlarına, Türkiye’nin doğusunda büyük bir hizmet hamlesi yürütüldüğünü vurgularken…
Önemli saptamada bulunuyor.
Yıllar önce, hizmet yapılsaydı…
“Batıya göçler olmayacaktı.”
Ardından…
“Herkes, yaşadığı yeri terk etmezdi. Herkes, yerinde yaşamaya devam ederdi.”
Bugün…
Hükümet olarak, doğu illerine götürülen hizmetleri ve dönüşümü ana başlıklarıyla ifade ederken, “Keşke, bunlar 40 yıl önce olsaydı, bugün terör belası olmazdı.” diyor.
Yıllardır…
Orada da, belediyeler ve il özel idareleri vardı.
Yanı sıra…
Hükümetler, ülkeyi yönetti.
AK Parti’nin hükümetiyle doğu illerine farklı hizmetler götürüldüğünü, öncelikli ve stratejik ihtiyaç olan yeni yollar yapıldığını ve  yapılacağını biliyoruz.
Ulaşım, medeniyettir.
Kenetlenmektir.
Duble yol projeleri başta olmak üzere, kentleri, beldeleri ve köyleri birbirine bağlayan yollar, başlı başına bir hamledir.
Hizmet geldikçe…
Gelişim sürdükçe…
Rahatsız olanlar var.
Doğu coğrafyasındaki kentlerin arasında % 75-95’lere kadar varan kaçak elektrik kullanımı var ve işte buna “Doğu sorunu” gerçeği diyebiliriz.

 

“ÇATI”ADAYA KARŞI, “ÇAKI GİBİ” ADAY!

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kurumsal çalışmalar, yasamadaki gelişmeler ve gündeme ilişkin düşüncelerini, sosyal medya aracılığıyla önemle paylaşır.
Gündem…
Cumhurbaşkanlığı seçimleri.
CHP ve MHP’nin ortak aday olarak çıkardığı ve diğer bazı muhalif siyasi partilerce de desteklenen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na, “Çatı Aday” tabiri kullanılıyor.
İktidar da, çatısal eleştiriler yapıyor.
Çelik de, sosyal medyadan paylaştığı çarpıcı yorumuyla “Onların çatı adayı varsa, bizim de çakı gibi adayımız var. Bu milletin, çakı gibi adayı var.”  diyordu.


 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.