Hava Durumu

Yunuseli’ye stratejik görev!

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2014 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 08:10
Bursa için…
Uzay ve havacılık sanayisinin konuşulduğu hedef ve süreçte, Büyükşehir Belediyesi’nin Yunuseli Havalimanı’nı işlevsel merkez durumuna getirecek stratejisi bulunuyor.
Öncelikle…
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ), başlatacakları uçak seferleri için hazırlıklarına devam ederken, ana kontrol kulesini yapacak.
Ardından…
Uçuşlar başlatılacak.
Yanı sıra…
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Kültür A.Ş. aracılığıyla yürüttüğü Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (Bursa BTM) faaliyet yeri kapsamında, Yunuseli Havalimanı da 2. üs olacak.
Bursa Kültür A.Ş. tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da desteğiyle Uzay ve Havacılık Müzesi’nin kurulması planlandı.
Temin edilen ve 3 parça halinde getirilecek yolcu uçağının pilot kabini, gövde ve donanımlarının, sergi ve eğitimlerde kullanılması öngörülüyor.
Subaylığın eğitiminde kendi alanıyla tek olan Işıklar Askeri Hava Lisesi, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne olağanüstü ilgi ve destek yürütüyor.
Atılan ilk adımlarla…
Eğitim uçuşlarında kullanılan F-4 Phantom tipi atıl bir uçağın çifte pilotlu kabini, motoru ve diğer unsunları, halen Bursa BTM’de sergileniyor.
Işıklar Askeri Hava Lisesi, faaliyetlerin yürütüldüğü Yunuseli Havalimanı’nda, Büyükşehir Belediyesi’nin uçuş ve bilimsel çalışmalar yapabilmesine imkan tanıyan işbirliği düşüncesi taşıyor.
Bu arada…
Yunuseli Havalimanı’nda, kuzey-güney pisti de kullanılabilecek, ancak…
Büyükşehir Belediyesi’nin gelir paylaşımıyla sattığı alandaki bloklardan diğerinin yapılması durumunda, alternatif pistin ortadan kalkacağını duyu-
yoruz. Temel atma aşamasındaki blokun yerine, yükleniciye başka yer verilme yoluyla çözüm olasılığı gündemde bulunuyor.

BELEDİYEDEN MHP'YE, BELGELERİYLE YANIT!

Bursaspor’u şampiyon yapan Ertuğrul Sağlam’ın adını taşıyan ve tenis temalı spor tesisi, Osmangazi’ye ve ötesinde Bursa’ya yakıştı.
Türk sporuna, katkısı olacak.
Osmangazi Belediye Meclisi’nde MHP’nin sözcülüğünü yürüten Cemil Aydın, tarihe geçen teknik direktörün isminin yaşatılmasını öneren olduklarını, ancak tesisin açılış törenine davet edilmediklerini söylemişti.
Oybirliğiye geçen MHP önergesine rağmen, “Nezaketen de olsa davet edilmeyişimizi kamuoyunun takdirine arz 
ederiz.” demişti.
Tepkiye karşılık…
Yerel yönetim kurumunun Özel kalem Müdürü Orhan Mollasalih, açıkladıkları belgelerle Aydın’ı yalanladı ve Bursa kamuoyunun yanıltıldığını vurguladı.
18 Kasım’da yapılan tören için Başkan Mustafa Dündar’ın imzasıyla MHP İl Başkanı Hasan Toktaş ve MHP Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez’e 14 Kasım’da faksla davet yapıldığını söyledi.
MHP’nin grup sözcülüğünü de yürüten meclis üyesi Aydın’a da, şahsına ait cep telefon hattına 17 Kasım’da saat 16:36’da davet mesajı gönderildiğini açıkladı.
Bu nedenle…
Aydın’dan, özür bekleniyor.

NİLÜFER'DEN BURSASPOR'A “JEST” HAZIRLIĞI…

Nilüfer Belediyesi, yönetim ve faaliyet merkezi kendi ilçesinde bulunan Bursaspor’a destek için yeni bir jest hazırlığı yapıyor.
Bursaspor’un taraftar ürünlerini satabileceği yeni bir Bursaspor Store  mağazasına yer tahsisi yapılmak isteniyor. Bu doğrultuda, meclis komisyonunca çalışma yürülecek.
Kentin batı girişini oluşturan ve transit amacıyla da kullanılan İzmir karayolu, yer tercihi için öncelikle düşünülüyor. Yer alternatifi, yakın çevresi olacak.
Nilüfer’deki Bursaspor Store…
Bursaspor Tesisleri’nin de yakında bulunduğunu dikkate alırsak, sadece taraftarlar değil, tüm Bursa kentlileri ve diğer kentli kesimlere de hitap edebilecek.
Uygulamayı, imaj çalışması olarak da yorumluyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.