Hava Durumu

Yunuseli muamması!

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2012 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2012 08:36
Bursa’nın ötelerindeki Yenişehir Havalimanı tutmadı. Yanı başındaki Yunuseli Havalimanı, yeniden açılacak mı?
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, televizyonda açıkladığı değerlendirmesiyle sürpriz yaşattı.
Çevre yerleşimi ve teknik koşullara değindi. Fiziken ve mali açıdan külfetli ve sıkıntılı dönüşüm saptamasında bulundu.
Sadece küçük uçaklara yönelik olabilecek uğraşı ve bedelin, iyi düşünülmesi gerektiğini vurguladı. Yurtiçi ve dışı tarifeli seferlerin olabilmesi de, tartışma konusu oldu.
Aynı siyasi partili Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin hedefi ve resmi yazışma sürecine rağmen…
Hükümet merkezli çözüm veya vaat yoktu!
Anımsanacağı üzere…
Büyükşehir Belediyesi, pist ve hava sahası hakkında değerlendirme başlatmış, ilgili kurumlarlarla görüşmeler yürütüyordu.
Bu sütunlardan aktardığımız üzere… Uçuşların yapılabilirliği için sadece 13 bina ve 7 aydınlatma direğinin durumu gündeme gelmişti. Hava sahası esasları açısından, böyle bir tespite varılmıştı. Kentsel imar işleyişinde de Ankara merkezli gözetim ve onay dönemi yeniden uygulanacaktı.
Arınç’ın açıklamaları, teknik yönden uğraştıran süreç ve hedeflenen anlamdaki uçuşların adeta imkansızlığı sonucuna varıyordu.
Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü sürecin nasıl noktalanacağı, şimdilerde olağandışı merak konusu oldu.
Kilit kurum; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü. Ayrıca Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü de çifte önemli pozisyona sahipti.
Arınç’ın sözleri kadar, Osmangazi Belediyesi’nin pozisyonu da tartışılıyor ve politikası merak ediliyor. Gündeme getirdiğimiz üzere, içerisinde karşıt görüş zemini var.
Osmangazi Belediyesi’nin ilgili teknik birimi, kentsel ve çevresel yapılaşma koşulları nedeniyle uçuş güvenliğini tartışmaya açan bir değerlendirme yazısı hazırlamıştı.
Konu, İmar ve Şehircilik  Komisyonu’nda ele alınacak, zamanı belli değil. Bu durum medyaya yansıdıktan sonra, Büyükşehir Belediyesi’nin de komisyona sunum yaptığı öğrenildi.
Teknik birimin meclise gönderdiği söz konusu yazının, belediye başkanı veya vekili yerine bürokrat imzasıyla olduğu söyleniyor. Bu nedenle de, mecliste gündeme alınması ve komisyona sevk kararı ile buradaki aşaması da şimdiden hukuki itiraz zemini taşıyor.
Yunuseli Havalimanı açılacak mı?
Büyükşehir Belediyesi’nde, olumlu sonuç beklentisi var. Güvenli uçuş açısından, yapılan çalışma ve eldeki veriler, dayanak görülüyor.
Havalimanı yakın çevresi açısından, ciddi fiziki operasyon ve harcamadan, söz edilmiyor. Arınç’a yanlış ve eksik bilgi verildiği düşüncesi var ve kamuoyuna henüz açıklama yok.
Uçuşların başlayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Asgari kapasitedeki tarifeli seferler yapılabilmesi, uzak ihtimal de görülmüyor.
Kurumlar arası çalışma ve müzakereler, son noktayı koyacak. Söz edilen olumlu resmi süreç, Ankara’da bozulur mu? Merak ediliyor.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.