Hava Durumu

Yüksek hızlı trene yeni tarih: 2019

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2016 02:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2016 02:07
Bursa için...
Yüksek hızlı tren hattının yapımına ilişkin sözleşme, devlet ile yüklenici ortak girişim grubu arasında Aralık 2011’de imzalanmıştı.
5 yıl öncesiyle...
AK Parti ve hükümetinin en önemli isimlerden, Bursa’nın milletvekili; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, beraberinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’la imza töreninde güçlü fotoğraf veriyordu.
Arınç, “2016’da Ankara’dan Bursa’ya hızlı trenle gidebileceğiz.” demişti, ancak “Hayaldi, gerçek oldu” sözü de, anlamını çoktan yitirdi.
Yıldırım, 5 yıl öncesiyle içine doğmuş gibi, “Ne yapacağız oturup ağlayacak mıyız? Zor, hemen yapılır, imkansız biraz zaman alır. anlayışıyla çalışıyoruz? diyordu.
Geride kalan...
Törende takdim edilen yüksek hızlı tren araçları maketleri ile öylece duran inşaat kütleleri ve tünelin, yanı sıra, heyelan gerekçesiyle çöpe giden proje vardı.
Arınç, “Yarım asırlık bir aradan sonra hayallerin gerçek olduğunu görüyorum. Hayaldi gerçek oldu.?” diyor, ancak anlamını çoktan yitirmiş oluyor.
TBMM Genel Kurulu’nda...
2017 Bütçesi’ne ilişkin görüşmelerde, hükümetin yüksek hızlı tren politikası ve projeleri de gündeme gelirken, tarih epey uzadı. 
Bursa’nın da aralarında yer aldığı yeni projelerin tamamlanması için 2019 yılı gösterilirken, ilerleyen zamanla bu yeni tarih de ikna edici gözükmüyor.
Diyeceğimiz...
Hadi hayırlısı!

Demiryolu sevdalısı, 2016’yı böyle anlattı



Kendisini, Bursa’nın demiryolu ağına bağlanmasına adayan eski parlamenter Kemal Demirel, yüksek hızlı tren yapımının Balat’taki durmuş vaziyetini, “Son Hali” diyerek sosyal medyada paylaştı.

Proje Bursa’nın, ancak Bursa’ya soran olmadı

Bursa halkı, yüksek hızlı trenle seyahat edebilmeyi, komşu kentinin komşusu kente, Eskişehir’e gitmesiyle mümkün yapabiliyor.
Bursa’ya ait hattın istasyon yerlerine Büyükşehir Belediyesi’nin itirazı ve değişiklik mücadelesi de, kentin projesi için kente söz verilmediği yorumlarına neden olmuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.