Hava Durumu

Yüksek hızlı trene, “tarihi” başlangıç!

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2012 10:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2012 10:05

Uzun yıllar öncesinde var olan, ancak sonradan sökülen demiryolu, günümüz teknolojisiyle yeniden tesis edilmeye başlanıyor.
3 yıl sonrasına tarih verilse de…
Bursa, kentsel projelerindeki ödenek aksaması ve süre uzamalarıyla karşılaşabiliyor, teknik, çevre ve hukuki hususlar, sürece damgasını vurabiliyor.
Dolayısıyla…
Kentsel projeleriyle zamanın zor aktığı Bursa için bir başka ve yeni yorucu sürece girilmiş oluyor. Yüksek hızlı tren projesinin, adı gibi hızlı süreçle tamamlanmasını diliyoruz.
Bursa’dan adaylık rotasyonuyla Şanlıurfa’nın milletvekilliğine geçiş yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, böyle bir törenden ve kürsüsünden uzak kalamadı.
Yeşil ve beyaz renklerdeki kravatıyla gönlünün Bursa’da olduğunu gösteren Çelik, projeyle 2. Abdülhamit’in bir hayalinin, Atatürk’ün de bir idealinin gerçekleştiğini vurguladı.
Yüksek hızlı demiryolu ulaşımına Bursa’nın da dâhil edilebilmesi için önceki milletvekilliği dönemiyle emeği de bulunan Çelik, ardındaki kenti için önemli mesajlar verdi.
İzmit Körfezi’ne yapılacak köprülü geçiş projesinde, demiryolu hattına yer verilmemesini gündeme getirdi ve gerekliliğini açıkça kürsüye taşıdı.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin’in de kamuoyu dikkatine sunduğu beklenti ve çağrılar, kenti için Çelik tarafından da önemseniyor ve yeni hedef gösteriliyordu.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, İzmir- Bursa- İstanbul arası için yüksek hızlı tren bağlantısının gerçekleşebilmesini de anlattı.
Ayrıca…
Yıldırım’ın, belediye başkanı adayı gösterileceği konuşulan kenti İzmir’deki merkezi yönetim yatırımları da, sıklıkla konuşulurken, İzmir mesajı da vardı. Çelik, önemsediği Bursa’nın yakın gelecekte de, Türkiye’nin 3. büyük kenti olacağından söz etti.
Hükümetin iddialı demir yoluyla ulaşım politikası ve yatırımları karşısında, beklentilerin büyük olduğu kente gelen Yıldırım, yüksek hızlı tren projesinin en yeni teknolojiyle yapılacağını belirtti ve geçen zamanı böylece telafi edeceklerini anlattı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, genel seçim döneminde Bursa için vaat edilen 100 hedef proje açıkladıklarını anımsattı ve yüksek hızlı tren projesine de başlandığını söyledi.
Daha önce 2 dönem Bursa milletvekili olan Çelik’in proje sürecine katkılarını ifade ederek, ayrıca teşekkür mesajını da paylaştı.
Vali Şahabbettin Harput, Bursa’yı Marmara’nın bir merkezi ve Türkiye’nin kalkınmasındaki lokomotifi olarak tanımlarken, yüksek hızlı trenin güç katacağını dile getirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle “Hayal edilenler, bir bir gerçek oluyor .” derken, yüksek hızlı tren hattıyla Bursa’da bir özlemin daha biteceğini belirtiyordu.
Yıldırım, Bursa’ya tren mücadelesini yürüten CHP eski milletvekili Kemal Demirel’i de unutmadı.
Davetlilerin arasında yer alan Demirel’i, bir demiryolu aşığı olarak yorumlarken, sürece katkıları nedeniyle de teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.