Hava Durumu

Yollar kâbus!

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2014 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2014 08:29

Artık…
Bursa’nın trafiği, kâbusa dönüştü. Sık yazıyoruz.
Ağır tonajlı yük ve hafriyat araçları, aramızda dolaşıyor.
Büyük mücadele ve girişimlerle yapılan ana çevre yolunu kullanmak yerine, kent içerisindeki ana yol ile yakın çevre yolu tercih ediliyor.
İzmir yolunda, BAT-ÇIK kavşakları… Acemler Kavşağı’ndan dönüşleriyle TIR’lar…. Yalova ile Demirtaş yollarını birleştiren Yeşilşehir yolu…
Böyle olunca…
Yeni önlem ve uygulamalara ihtiyaç var.
İstanbul örneği…
Boğaziçi Köprüsü’nden, toplu taşımacılıktaki halk otobüsleri, turist otobüsleri, otomobiller ve motosikletler geçebiliyor.
Yanı sıra…
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde de, sabah 06:00-10:00 saatleri ile öğleden sonra 16:00-22:00 saatleri arasında, ağır tonajlı araçlara yasaklama uygulanıyor.
Bursa’da ise…
Zaten…
Kurallara hiçe sayan, canını bile düşünmeyen ve fren pedalıyla hız noktalarında barışık olan sürücülerin davranışları, zor durumlar yaşatıyor.
Bu nedenle…
Kentin iki yakasını, kentin içerisinden birleştiren ana yolda ancak kısmi zamanlı yasaklama olurken, yakın çevre yolu da, kâbus yoluna dönüşüyor.
İstanbul’daki boğaz köprülerinin birinde tamamen, diğerinde belirli zamanlı yasaklama yürütülürken, böyle radikal uygulama, Bursa’nın kent içi ve yakın çevre yolunu da gündeme getiriyor.

Bursa, “Erguvan” kenti!

İstanbul’un yerel yönetimi, laleler ve erguvanlarla kenti anlatırken, bu unsurlarını da vitrinde tutmaya özen gösteriyor.

Bursa da, boş durmuyor.
Hatta…
Meydanı bırakmıyor.
Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bursa’da, erguvanı da kente bırakılan bir miras olarak gören ve gözetmek isteyen Yıldırım Belediyesi, her yıl bayramını düzenliyor.
Yıldırım Belediyesi’nin 599. Erguvan Bayramı olarak duyurduğu geleneksel etkinlik, 2-3 Mayıs tarihlerinde yapılacak.
Emirsultan Camii ve meydanı ile Kaplıkaya Cazibe Merkezi, etkinliklerin adresi olacak. Duaların okunacağı çifte günün akşamı, folklor ve kılıç kalkan göstereleri de yer alacak.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yeni seçildiği görevinde, Fetih kutlamalarının ardından, bir başka kitlesel buluşma içerisinde bulunacak.

Toplu ulaşım gündemi, bugün AS TV’de!

Bugün…
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ihtisas kuruluşlarından Bursa Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Levent Fidansoy, AS TV’de konuğumuz oluyor.
Bursa’nın kamusal toplu ulaşım düzeni ve sisteminde, artık önemli bir rolü ve misyonu bulunan BURULAŞ, çeşitli hizmet uygulamaları ve hedefleriyle de kendisinden söz ettiriyor.
Fidansoy’la…
Saat 20:30’da canlı yayınla Yerel Bakış buluşmasındayız.

Geçmiş olsun…

Bursa Hakimiyet ve AS TV’nin genel yayın yönetmenliğini yürüten Okan Tuna, önceki gün rahatlanınca, mesai arkadaşları olarak, bizler de soluğu yanında aldık.
Baygınlık geçiren ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedaviye alınan Tuna’nın sağlık durumunun iyi olması, bizleri mutlu etti.
Bir an önce…
Acil şifalar ve aramıza dönmesi dileğiyle…

Altepe’nin çifte adaylığı!

5 yıl süresince…
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulusal platformlardaki başkanlıklarıyla da önemli görev yürüttü.
Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa’nın kuruculuğunu yaptığı Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne başkanlık konumuyla Türkiye için de önemli politika ve adımların başında bulundu.
Birkaç gün sonra…
Kentleşme ve ekonomide önemli bir coğrafyayı oluşturan Marmara’da, 400 belediye başkanı ve temsildeki meclis üyelerini buluşturan platformun kongresi yapılacak.
Altepe, Marmara Belediyeler Birliği’nin yeni dönem başkanlığına da aday olacak. Yanı sıra, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin yeni dönemi için de adaylığı bulunuyor.
Çifte görevi, devam edecektir! 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.