Hava Durumu

Yıllar sonra, radikal yeni kararla iddialı geliyorlar!

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2014 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2014 07:54
Önceki akşam…Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin davetindeydik.
Kendi alanıyla…
Türkiye’nin klasikleri arasına giren Bursa’daki Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi’nin 2015 yılındaki organizasyonu için tanıtım yapıldı.
Yürütmenin taraflarından Erexpo Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Erdal Usta’nın da vurguladığı gibi, dünden bugüne Türkiye’de düzenlenen organizasyonlar arasındaydı.
Bursa’nın mimar camiasına başkanlığı döneminde uygulamayı başlatan Orhan Efe, gelinen son durumu ele alırken, duygulu konuştu.
Geçen yıllar itibariyle…
Büyüyen, gelişmeler kaydeden, deneyimi artan ve kendisini kanıtlayan organizasyon için mutluluğunu ve gururunu vurguladı.
Yürütmede rol üstlenen ve kongre turizmine odaklanan Burkon Genel Müdürü Hasan Eker, hem kurumsal ilke ve vizyonları hem de deneyimleriyle üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade ediyordu.
Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek de, 1990’lı yıllara doğru mesleğin büyükleri tarafından meslek camiası ve bilimine, yanı sıra kente ve ülkeye kazandırılan organizasyon için heyecanlıydı.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde, 1-4 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek buluşma için mesleğin bireysel ve kurumsal deneyim paylaşımı ve pazarı, Bursa’da sergilenecek.
Şimşek’le konuştuk.
2015 yılıyla…
Organizasyon için ciddi bir düzenleme kararı alınmıştı, TÜYAP yönetimindeki Uluslararası Fuar Merkezi’nde artık olmayacaklardı.
Son yıllarla…
Şimşek, TÜYAP’ın organizasyonu taşıyamadığını, meslek odasını kenarda tutan tutum izlediğini, pazarlama ve hizmet kalitesinde düşüş yaşandığını söylüyordu.
Mimarlar Odası Bursa Şubesi olarak, rahatsızlık duyduklarını ve iletildiğini, adres değişikliğini gündeme almalarıyla da beraber, TÜYAP’ın sözleşmeyi feshettiğini anlattı.
Özellikle…
Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi’nin, bu isimle artık TÜYAP ve yönetimindeki Uluslararası Fuar Merkezi’nde olmadığını, hukuki çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.
2015 yılı için…
Butik, ancak daha nitelikli bir organizasyon hedeflendiğini vurgularken, katılabilmeleri doğrultusunda Bursa ve Türkiye geneli itibariyle 700 dolayında firmayı kapsayan liste oluşturulduğunu dile getirdi. 
Başka firmaların girişiminde, kurul değerlendirmesi yapılacağına işaret etti. Katılımın 80 firmayla sınırlı olacağını, ilk 3 günün profesyoneller ve son günün herkese açık olacağını açıkladı.
Tarih değişikliğinin gerekçesi için de, “Artık nisan yerine ekimde yapılacak. Nisanda yapıldığında, İstanbul’a yapılanıyla yakın tarih oluyordu. Yeni tarihi seçerken, hem Mimarlık Haftası’nı hem de etkin katılım ve paylaşımı düşündük.” diye konuştu.

“Beyaz cennet” için güzel şeyler oluyor!

Uludağ için…
Faaliyetin çifte ana unsuru var.
Ortam ve işletmecilik…
Büyükşehir Belediyesi’nin, yıl sonuna kadar oteller bölgesine getireceği teleferik ve kongre tu-rizmini de barındıracak tesisleşme ve çevresel uygulama projeleri, uyanış hareketi oluyor.
Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Haluk Beceren ve oğlu Burak Beceren’den bilgi edindiğimiz tanıtım çalışmaları da, birikimi ve gücü gösteriyor.
Valilik ve Ankara da, icraatçı olmalıdır.
İlk oteller bölgesi, yeni gelişim bölgesi gibi, turizm bölgesi kapsamına alınmak ve Büyükşehir Belediyesi de, genel bir bütünlükle Milli Park tanımı taşıyan Uludağ’ın tam yetkisini almak istiyor.
Konaklama için gelenler için karayolu, ulaşımda birincil tercih olmaya devam ediyor. Merkezi yönetimin başlattığı yeni yol çalışmasının, istikrarlı ödenekle vaktinde tamamlanabilmesi gerekiyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın aylardır vekaletle yönetilen Bursa’daki müdürlüğünün internet sitesinde, “Uludağ, ülkenin en gözde kış sporları merkezidir.” diyor.
Önümüzdeki günlerde, Uludağ’da Vali Münir Karaloğlu’nun katılımıyla yapılacak koordinasyon toplantısından beklentiler bulunuyor.

“Bu memleket, bizim yahu!..”

Bursa’nın emektar, vefakar siyasetçilerinden ve vaktiyle il teşkilatı yöneticilikleri yürüten Meliha Zanat Bağcıoğulları, kentsel boyutuyla ilginç yorumda bulunuyor.
İyi bir sosyal medya kullanıcısı olan, ülke ve kentin gündemine ilişkin düşüncelerini ifade eden Bağcıoğulları, Bursa için “MHP, Yavuz Selim’e gidemez…AKP, Nilüfer’e gidemez... CHP, demiryolu altına gidemez....Var mı böyle bir şey, Allah aşkına..” diyor.
Tartışmaları eleştiriyor.
Tepkisi, çok anlamlı…
“Bu memleket, bizim yahu... Bu insanlar da, bizim...”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.