Hava Durumu

‘Yıldırım’ metrosunu Ankara yapacak!

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2016 06:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 06:27
Duyuyoruz…
İstanbul ve Ankara’da, yapımı devam eden ve yapılacak metro hatları, büyükşehir belediyelerince değil, merkezi yönetim tarafından üstleniliyor.
İlgili yasa, 2010’da çıkmıştı.
Sonrasıyla…
Uygulamaya geçildi.
Aslında…
Merkezi yönetimin devreye girmesi, İstanbul ve Ankara’nın yerel yönetimlerinin genel borçlar yükünün hafifletilmesi, bütçelerinin rahatlatılması ve kredi itibarı için çözüm görülüyordu.
Şimdi…
Bursa da, sırada!
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin duyurduğu Yıldırım Metrosu’nun yapımı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın nezdinde, harekete geçildi.
Projeye göre…
Bursaray’ın, Gökdere İstasyonu’ndan bağlantı sağlanarak, Kasım Önadım Bulvarı, Davutkadı Meydanı, Yediselviler, Yeşilyayla, Ertuğrulgazi ve Siteler üzerinden, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kadar bağlanması öngörülüyor.
Toplam 5.7 kilometrelik yeraltı hattıyla 8 istasyon bulunacak. Güzergaha göre, aç-kapa ve delme tünel yöntemleri uygulanacak.
Çifte teklife göre…
Büyükşehir Belediyesi, projenin ihalesi ve inşaat aşamasıyla tamamen merkezi yönetimce yapılabileceği gibi, finansal işbirliğiyle ihale ve yapımını da, kendisi  yapabilmeye hazır…
Geri ödemeler, ilgili yasaya dayalı usul ve esaslar gereğince, İstanbul ve Ankara’daki gibi, bilet gelirinden kesintiyle olacak.

Böylesi Nilüfer’de yakışmıyor?


Ertuğrul’da, Osmangazi Koleji’nde veli toplantıları ve etkinliklerinin yapıldığı günler, otopark cenderesi yaşanıyor.
Hafta sonu da, öyle oldu.
Kaldırımlara, çarpraz ve yatay çıkarak, park edenler….Yeşil alanları ve engelli bantlarını hiçe sayanlar…Yaya bölgelerini, otoparka çevirenler…
Servis araçları, her gün sorun!
Nitelikli eğitimin ocağı dışında ve üstelik Nilüfer’de!

Gemlik’te belediyeden ‘zeytinlik’


Gemlik Belediyesi, sahil beldelerinden Narlı’daki ‘zeytinlik’ alanlarını satmak için 10 Haziran’da ihale yapacağını duyurdu.
5 metrekare ile 5 bin 193 metrekare arasındaki zeytinliklerin taban teklif alma değerleri, büyüklüğüne göre, 100 TL’den başlıyor ve 150 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Bursa’nın doğusunda Gürsu’ya kapalı havuz


Büyükşehir Belediyesi’nin Gürsu’daki yarı olimpik yüzme havuzu,  ilave projelendirmeyle modernize edildi. İstenildiğinde açılabilen kapatma uygulanıken, 4 mevsimlik yapıldı. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.