Hava Durumu

Yıldırım ilçesinde cuma, tarihi gün!

Yazının Giriş Tarihi: 17.09.2014 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 08:20
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kendi yönetimsel dönemi olarak, kentsel dönüşüm uygulaması için önemli açıklamalar yapmaya hazırlanıyor.
Yeni sayfa açıyor!
Cuma günü…
Basın toplantısı düzenliyor.
Kentsel dönüşüm için…
Politika ve yol haritası açıklanacak.
Yıldırım’ı genel anlamıyla güvenli ve yaşanabilir ilçe durumuna getirebilecek bir kentsel dönüşüm, 2014-2019 Dönemi Çalışması olarak, ilçe halkına ilan edilecek.
Halkın bilgilendirileceği, şehir efsanelerinin ve yanılgılarının önüne geçileceği, taleplerin ele alınacağı, çoğunluğun isteyeceği ve kabul gören uygulama hedefleniyor.
Planlama ve tasarımlar anlatılacak.
Dün…
Başkan’la konuştuk.
Yıldırım Belediyesi Katlı Otoparkı’nda geçici olarak faaliyet gösterecek Kentsel Planlama ve Tasarım Ofisi’nde, gazetecilerle bir araya gelecek.
O günü, önemsiyor!
Başlangıç görüyor.
Yıldırım Belediyesi’nin, yerel yönetim otoritesi olarak içerisinde olacağı, yatırımcıların ve isteklilerin sağlıklı bir iletişim ve paylaşım içerisinde olacakları, zaman ve maliyeti gözeten bir süreç yönetimi, Edebali’nin mutlak bir önemseyişi oluyor.
Halkın doğru bilgi sahibi olması ve resmi kaynaklardan bilgi edinebilme gereğini, yer ve yatırımcı olarak, şehir efsanelerinin dolaştığını vurguladık.
Aynı düşünceleri paylaşıyor.
Basın toplantısında vurgulanacak.

KAMUSAL İSRAF!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin önceki başkanı olan ve CHP’nin Büyükşehir adaylığını yapan Necati Şahin, kamusal yatırım planlaması ve uygulamasını değerlendirdi.
Örnek olarak…
İl Emniyet Müdürlüğü’ne yeni merkez binası olarak planlanan ve bitirilen; Beşevler Kavşağı’ndaki projeye değiniyor.
Hayret ediyor.
Eleştiriyor.
Son durumu ele alarak, “Yapılması çok istenen bir projeydi. İnşaatı yıllarca sürdü. Tamamlandı. Ve şimdi, öylece duruyor. Çünkü kullanılmıyor.” diyor.
Vergi yükünün fazla olduğu Türkiye’de, çözüm getirmeyen veya kenara bırakılan projeler nedeniyle ciddi kaynak israfı olduğunu söylüyor.
Fevzi Çakmak Caddesi’nde yapılmasından vazgeçilen yeni Belediye Sarayı’na ait yerin durumunu ve enkazı andıran görüntüsüne de dikkati çekiyor.
Yanı sıra…
Yeni stadyum da eleştiriliyor.

BURSA'YA, TANITIMIN FESTİVALİ!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki dönem üyelerinden Dr. Ceyhun İrgil, hem kentin tanıtımı hem de sanatsal önemli bir alanın değerlendirilmesi için öneride bulunmuştu.
İrgil’in kabul edilen önerisiyle başlanan ve alanında saygın konum elde eden Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali, 4. kez düzenleniyor. 
Organizasyonun tanıtımı ve katılımı için www.bursaphotofest.org adresiyle paylaşım sağlanıyor. 6-11 Aralık 2014 tarihleri arasındaki festivalin yarışmasına, 20 Kasım 2014’e kadar başvuru yapılabilecek.
Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve BUFSAD işbirliğiyle düzenlenen organizasyona, yine büyük ilgi ve katılım bekleniyor.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, kente değer katan ve gündeme getiren organizasyondan övgüyle söz ederek, “Bursa, Türkiye’nin de adını duyuran bir organizasyon yapıyor.” diyor.
Fotoğraf sanatına ilgisi, deneyimi ve çalışmalarıyla bilinen İrgil, yürütme kurulu üyeliği yaparken, jüri üyeliği görevini de yürütecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.