Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi, kardeş peşine düştü!

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2014 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2014 07:52

İsrail, Filistin’e saldırınca…Gazze’nin yaşadığı insanlık dramı, Türkiye’yi üzdü.
Gönül birliği ve yardım seferberliği…
Türkiye’nin 81 ilinden yardım eli uzatılması için çalışmalar yürütülürken, Filistin’deki kentlerle resmi kardeşlik bağı bulunanlar için farklı bir hüzün ve anlam vardı.
Bir an…
Yıldırım Belediyesi’nin Gazze’yle kardeş kent olmak için karar alındığını biliyorduk, ancak çok ilginç bir durumla karşılaştık.
Anımsadığımız üzere…
Belediye meclisi, Ocak 2009’da karar aldı.
Açıklama yapıldı:
“Gazze biziz, biz Gazze’yiz. Onlar bizim kardeşimiz. Sosyal duyarlılığımız nedeniyle Gazze’de yaşayan kardeşlerimize Yıldırım Belediyesi olarak her zaman destek olmaya hazırız.”
Ülke bayrağıyla…
İnternet sitesinde belirtiliyor.
Son gelişmeler olunca…
Yıldırım’ın özel durumuna odaklandık.
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Gazze’ye yardım ulaştırılması için kurumsal olarak, kendi üzerlerine düşeni yerine getirecek adımları atmıştı.
Duygu köprüsü kuruluyordu, ancak…
Öğrendik ki…
Geçen 6 yıla rağmen, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nda, Yıldırım-Gazze kardeşliğinin herhangi bir belge ve kaydı gözükmüyor.
Böyle duruma rağmen…
Bursa’dan Osmangazi Belediyesi’nin, Yıldırım Belediyesi’nden 1.5 yıl sonra Haziran 2010’da Gazze’yle kardeş olma kararının, Şubat 2011’de Ankara’da onandığını bilgi edindik.
Şimdi…
Başkan Edebali, başkan yardımcılarından Fatih Polat’ı görevlendirdi. Ankara nezdinde görüşmeler başlatıldı ve yazışmalar yürütülüyor.
Yani…
Yıldırım, kardeş peşine düştü!
Bu arada…
Türkiye’deki kentler, Filistin’den Gazze ve diğer kentlerle kardeşlik kararı alırken, Ankara’dan onaylı bir durum taşıyorlar, İsrail’le onay ihtilafından da söz ediliyor.
İsrail’in onayı bir yana…
Yıldırım Belediyesi, kendi ülkesinin hükümetinden onayı alamamış olduğunu ve hatta iletilen belgelerin de ortada bulunmadığını konuşuyoruz.

 

“CANLI” YAYINLA YENİ STADYUM!

 

Yeni stadyumun, 2015’e kaldığını açıklamıştık.
Yapımına ilişkin bir başka aşama ihalesindeki hukuki tartışmalar, idari yargı kararı ve iptal nedeniyle hizmete girmesi gecikecek.
Çatı çalışmalarında, herhangi bir sorun olmadığından söz edilse de, bu konuyla ilgili tartışmalar ve söylentiler bulunuyor.
İhalesi yenilenecek olan ince işçilik aşaması ise, stadyumun bitirilebilmesi açısından stratejik durum anlamına geliyor.
Bir süredir…
Yeni stadyumun yapım çalışmalarını içeriden canlı yayınla gösteren kameranın çalışmaması ise, “Kapatıldı!” yorumuyla konuşuluyordu.
Yetkililere, durumu aktardık.
Canlı yayının izlenebilmesini sağlayan internet bağlantısına ait kablonun koptuğu, yayının durmasına gerekçe gösterildi.
Gereken yapıldı.
Canlı yayın, yeniden başladı.
Yeni stadyumun yapım süreci, Büyükşehir Belediyesi’nin “www.bursabuyuksehirtv.com” adresinde, iç ve dış kameralardan izlenebiliyor.

 

“10 NUMARA” MESELE, AS TV’DE KONUŞULACAK!

 

Akaryakıt yerine kullanılan 10 numara yağın, yeni otobüs yangınlarıyla yeniden gündeme gelmesi, büyük kentlerdeki tedirginliği canlandırdı.
Yazdığımız üzere…
Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım işletmeciliğini yürüten Bursa Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Levent Fidansoy, acil uyarıda bulunmuştu.
Taraf resmi kurumlara, çağrı yapıldı.
AS TV’de, bugün saat 20:30’daki “Yerel Bakış” buluşmasıyla da, kent açısından 10 numara yağ meselesini konuşacağız.
Canlı yayınla…
Fidansoy, konuğumuz olacak.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.