Hava Durumu

Yeşil beyaz yolculukla Bursa için "yeniden"…

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2013 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2013 08:25

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmara'daki büyükşehir adaylarını dün açıkladı.
Böylece…
Bursa'daki merak da, yanıtını buldu.
Aslında…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin erken yerel seçim olasılığı nedeniyle 1.5 yıl önce açıkladığı aday adaylığı ilanı, çoktan yanıtı veriyordu.
Çünkü…
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gibi davranan Altepe, kendisine güvenilmesi ve mesajlar alması nedeniyle kararını vermişti.
İstanbul'daki programla Altepe'nin yeniden adaylığı, artık resmiyete de bağlanmış oluyor. Karara üzülenler olmuştur, elbette…
Bu sütunlar aracılığıyla sadece gazeteciliğin gerektirdiği özen, dikkat ve öngörülerle düne varılan süreci kaleme almıştık.
Adaylık açıklamalarının yapıldığı Haliç Kongre Merkezi'nde, izdiham vardı. Farklı illerden gelenler, sesli ve renkli görüntüler yaşattı.
Altepe, 700 dolayında kişiyle 2 deniz otobüsüyle İstanbul'a ayak basarken, yeşil-beyaz atkılar ve tezahüratlarla da, Bursa'nın gelişi ve sesi anlaşılıyordu.
Televizyon başından izlemek yerine, İstanbul'un yolcuları arasındaydık. Ortama vardığımızda ise, muazzam bir siyasi gövde gösterisi vardı.
Bursa grubu, 3 bin seyircili salonda özellikle üst tribünün yarısını doldurdu. An geldiğinde, "Bursa" sloganları atılıyordu.
Kenti tanıtan 3 dakikalık filmde, muhalefet ve farklı çevrelerce eleştiri konusu yapılan projeler de ekrana getiriliyordu.
Kent içi tramvay ile yeni stadyum uygulamaları, son durumlarıyla izletildi. AK Parti olarak, yerel ve merkezi iktidar hizmetleri vurgulandı.
Erdoğan, Bursa'nın kentsel önem ve değerlerine değindi. Uludağ'ın yanı sıra, raylı sistemi de hayli önemsiyordu. Yeni stadyumun en kısa sürede bitirileceğini de söyledi.
Beklenen anonsu yaptı.
Recep Altepe'yle yola devam!
Aylardır Altepe'nin yoluna devam edeceğini yazarken, birkaç haftadan beri yazdıklarımızı, çok özel ayrıntılarıyla sahiplenen de, eleştirenler de oldu. Dışarıda konuştuğumuz ile yazdıklarımız, farklılık taşımadı.
Gazetecilik yaptık!
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.