Hava Durumu

“Yerel” seçimlere 2 yıl kala İMO seçimleri, eşik olabilir!

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2012 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2012 08:47
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi'nin hafta sonu yapılan kongresi, kent için tarihi bir dönüm noktası durumuna gelebilir.
Kamusal yönetimlerin politikaları, karar ve uygulamalarına eleştirileriyle de dikkatleri çeken Necati Şahin, başkanlık görevine devam edecek.
İktidar ve muhalefetten,    3 büyük siyasi partinin milletvekillerini bir araya getiren kongrede, İMO, hem mesleki ve bilimsel hem de sivil toplum zeminiyle önemseniyordu.
Bursa açısından, farklı pozisyonlar için de konuşulan Şahin, yerel seçimlere 2 yıl kala, daha farklı bir merak uyandırabilir.
Şahin'le dün konuştuk.
Konum olarak, temelde meslek ve mesleki birlikteliğin altını çiziyor, ancak bilimsel zeminde ülke, kent ve toplum adına sorumluluk taşıdıklarına işaret ediyor.
Siyasi ve ideolojik davranmadıklarını ifade ederek, “Hiçbir siyasi partinin, hiçbir ideolojinin ön, arka ve yan bahçesi olmadık. Siyasetçileri öcü olarak da, görmedik. Siyasetçilerle farklı değil, meslek, ülke, kent ve toplum konuları için temas içerisinde olduk.” diyor.
Doğruların yanında, yanlışların karşısında olmaya devam edeceklerinden söz ederek, “Mesleki olarak yerelde ve genelde, ayrıca kamuoyu önünde hem Bursa hem de Türkiye ölçeğinde, kutup yıldızı olduk.” yorumunu yapıyor.
İMO'da, eksen kayması olmadığını da belirterek, “Kongremizdeki katılımlarla oluşan fotoğraf ve ortaya konulan görüşler, siyasi partiler üstü bir bakışla değerlendirildiğimizi de gösteriyor, Meslektaşlarımız, İMO'da eksen kayması olmadığını, bizleri yeniden seçmekle de tescil ettirmiştir.” dedi.
Şahin, meslek odaları, imar, ihale ve yapı denetimi gibi yasalara güncelleme gereği ve gündemdeki müteahhitlik ve kentsel dönüşüm yasamalarına da dikkati çekerek, “Deneyim ve öngörülerimizle aktif politikaya devam edilecek” şeklinde konuştu.
İMO Bursa Şubesi, meslek üst birliklerinden daha aktif ve dinamik politika yürütüyor. Girişimleri ve sesli paylaşımları, bu durumu zaten belgelemiş de oluyor.



Artvinliler, kongre yaptı!

Bursa'nın iç göç kenti oluşu, hemşeri derneklerinin çokluğu ve durumlarıyla malum…
Başlıca yörelerden Artvinli camiası, vakfıyla kongre yaptı ve sandık başına gitti. Tek aday Başkan Güngör Şahin, yeniden göreve seçildi.
Toplam 17 üyeli yeni dönem yönetim kurulunda, 7 isim yeni. Aday listenin 2. sırasında yer alan Osman Nuri Başaran'ın da, “başkan yardımcılığı” görevini üstleneceği konuşuluyor.


Bu mart, Erzurum gecesi yok!

Bursa'da her yıl martta büyük bir katılımla gerçekleştirilen Erzurum gecesi, bu yıl yok.
12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşu, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü çerçevesinde, Ulucami'de manevi buluşma gerçekleştirecek.
11 Mart Pazar günü, Ulucami'de öğle namazını müteakip, Ulucami'de şehitler için Kur'an-ı Kerim okutulacak, ilahi korosu da olacak. İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın da katılacağı bu özel organizasyonun çıkışında, Erzurum'un yöresel tadı kadayıf dolması ikram edilecek.
Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları, camiaları için yaz aylarında, özel bir sosyal organizasyon düzenleyeceklerini söyledi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.