Hava Durumu

Yerel seçim sürecinde, halka bedel ne olacak?

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2013 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 08:20

Belediyeler, önemli süreçten geçiyorlar.
İlçe belediye başkanları arasında, geneli itibariyle görevlerine devam edebilme arzusu var. Bazılarının gönlünde ise, büyük şehri yönetmek yatıyor.
İcraat atağıyla son kozlar oynanmak ve yeniden adaylığın önü açılmak isteniyor. Halkla iletişim, imar ve bütçe uygulamaları,  özel politika gerektirebiliyor.
Böylesine süreçte, belediyelerin temel bir gelir uygulamasının yeniden ele alınabilmesi ve artırılması, tesadüfen de gündemde bulunuyor.
Emlak Vergisi’ne esas alınan arsa ve arazi metrekare birim değerleri, 4 yıl süreyle uygulanacağı yeni dönem için yeniden belirlenecek.
Maliye Bakanlığı’nın valilikler ve vergi dairesi başkanlıklarına iletilen iç genelgesi, ilgili hazırlık süreci esaslarını bildirmiş oluyor.
İlçe belediyelerince uygulanan Emlak Vergisi’nin yeni dönemi, 2014- 2017 yılları arasını kapsıyor. Arsa ve arazi metrekare değerlerinin, Temmuz 2013’e kadar tamamlanması öngörülüyor.
Her 4 yıllık beyan dönemine esas vergi tutarlarına, her yeni yıl için enflasyon oranında artış geliyordu, ancak yeni beyan dönemi, daha zamlı dönem anlamına geliyor.
Takdir komisyonlarında; belediyelerin yanı sıra, ilgili vergi dairesi, tapu sicil müdürlüğü, ticaret odası, organize sanayi bölgesi ve muhtarlık temsili de oluyor.
Büyükşehir belediyelerinde, son kararı, valilik yönetimindeki merkezi takdir komisyonu netleştirse de,
İlçe belediyelerinin ön hazırlığı belirleyici oluyor.
Bursa’da planlı gelişen ve modern sitelerden oluşan Nilüfer ile kentin odağındaki Osmangazi ilçeleri, yüksek tutarlar taşıyor. Gayrimenkul fiyatlarının özellikle 100 bin TL ve katlarından oluşan Nilüfer’de, aksine metrekare birim değerlerinin bin 500 TL dolayına kadar varabilmesi, tartışılabiliyor.

Büyükşehir’de ilginç operasyon!

Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratik yapısında, çok ilginç bir operasyon gerçekleştirildi. Olmasıyla da beraber, ortaya ilginç bir tablo çıktı.
Bazı daire başkanlarının temelini ve merkezini oluşturan şube müdürlükleri, toplu kararlarla başka üst yönetimlere bağlandı.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Enver Karakoç’a bağlı Kültür ve Sosyal şube müdürlükleri ile Konservatuvar ve Müzeler şube müdürlükleri, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Neşet Çakmaklı’nın emrine verildi.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hüseyin Koçak’a bağlı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü de, Çakmaklı’ya verildi.
Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Gülsüm Anafarta’ya bağlı Kiralar ve İştirakler Şube Müdürlüğü de, mali işlerden sorumlu daire başkanlığına bağlandı.
Görev alanları daraltılan daire başkanları, daha önce rotasyona da uğramışlardı ve açılan davalarla geri dönmüşlerdi.
İstifa yoluyla siyasi iradenin yolunu açmaları arzu edildiği iddia edilen söz konusu isimlerle ilgili son uygulamanın, Bursa’nın AK Parti milletvekillerinden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a şikâyet edildiği söyleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.